Vego goreng med tofu
En rätt inspirerad av de asiatiska smakerna hittar du här i form av vego goreng med tofu. Sojabönor, paprika och pak choi skapar en smakrik rätt där den röda currypastan ger lite sting. Servera med ärtskott och pressa över lite lime som en extra touch. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
2 msk olja
250 g sojabönor
2 röda paprikor
2 förp tofu (à 270 g)
250 g pak choi
1/2 dl japansk soja
1/2 dl vatten
1 1/2 tsk röd currypaste
1 lime
100 g ärtskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2017 KJ / 484 kCal
Fett15 g
Salt2.83 g
Kolhydrater58 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hela familjen tyckte det blev gott, fast jag inte hittade pak choi i butiken. Öste på med mer vanliga groddar istället, då ärtskott också var slut. Gjorde en mer smakfull och stark sojasåsmarinad som vi också hade på riset sen.
Ants
2021-08-10ganska smaklöst, oavsett hur mycket soja och currypasta man har i. Blir nog bättre om man marinerar tofun i såsen och har i mindre ris!
Tilda
2018-12-14