Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vego goreng med tofu

En rätt inspirerad av de asiatiska smakerna hittar du här i form av vego goreng med tofu. Sojabönor, paprika och pak choi skapar en smakrik rätt där den röda currypastan ger lite sting. Servera med ärtskott och pressa över lite lime som en extra touch. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Häll hälften av oljan i en stekpanna och fräs sojabönorna. Låt dem tina och bli varma och lägg upp på en tallrik.
  3. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skär tofun i bitar och strimla pak choien.
  4. Blanda soja, vatten och currypasta. Fräs paprika och pak choi i resten av oljan.
  5. Blanda bönorna med de frästa grönsakerna och rör ner sojablandningen. Låt bli varmt och vänd ner riset och tofun.
  6. Pressa över limen och servera med ärtskott.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 2 msk olja
  • 250 g sojabönor
  • 2 röda paprikor
  • 2 förp tofu (à 270 g)
  • 250 g pak choi
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 tsk röd currypaste
  • 1 lime
  • 100 g ärtskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2017 kJ / 484 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept