Röd currysoppa med nudlar och kräftor
Kryddig och snabblagad soppa med smak av röd curry och hummerfond. Soppan som innehåller morot och lök lagas med len kokosgrädde och serveras med kräftstjärtar och nudlar.
Ingredienser
2 portioner
1 gul lök
1 morot
1 msk olja
1 msk röd currypaste
1 förp kokosgrädde (à 400 ml)
1 dl hummerfond (vatten och fond)
1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1 förp färska nudlar (gärna udon, à 250 g)
salt
peppar
Till servering
färsk koriander eller thaibasilika
limeklyftor
srirachasås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lätt att laga och supergod. Hade i lite pak choi bara för att och det gifte sig hur bra som helst!
Ramuné
2024-12-03Enkel och god. Kommer absolut att göra den igen!
Elenore
2022-04-12