Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Thai red curry köttbullar med kokosmjölk

Vem har sagt att köttbullar måste serveras med potatis och lingonsylt? Det är dags att prova thai red curry köttbullar med kokosmjölk. Ingefära, koriander och lime ger nya smaker åt köttbullarna som gärna bryns lite innan du lägger dem i såsen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala, dela och skär löken i tunna skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skala och skär morötterna i cm–stora bitar.
  3. Fräs lök, currypaste och ingefära i oljan ca 2 minuter i stekpannan. Blanda i paprika och morot. Fräs ytterligare 1 minut. Tillsätt kokosmjölk och vatten. Låt koka ca 3 minuter.
  4. Lägg köttbullarna i såsen och koka dem klara under lock ca 10 minuter. Tillsätt haricots verts när ca 3 minuter av koktiden återstår. Krydda med socker och salt.
  5. Strö över koriander och servera thaiköttbullarna med kokt ris och limeklyftor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Bryn köttbullarna innan du lägger dem i såsen för extra färg och smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färska köttbullar
  • 4 port ris, gärna jasminris
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 morötter
  • 1 1/2 msk röd currypaste
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk neutral olja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 150 g haricots verts
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
Till servering
  • 1 kruka hackad koriander
  • limeklyftor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3160 kJ / 758 kCal
Läs mer om näringsvärden