Currytorsk med spenatris
Läckert gul fiskrätt med torsk som mycket väl kan bytas mot hoki eller lax om så önskas. Curryfisken serveras med färsk spenat och ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2012
Ingredienser
4 portioner
520 g torskfilé
4 portioner basmatiris
1 hönsbuljongtärning
1/2 msk curry
salt
peppar
1 msk olja
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1 citron
2 morötter
65 g färsk babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1796 KJ / 429 kCal
Fett10 g
Salt2.9 g
Kolhydrater51 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag gillar den lite. Men hatar torsk!!
Anna
2021-01-04Jättegod! Jag trodde inte jag skulle gilla detta recept då jag har svårt för torsk och svårt för curry, men det var verkligen jättegott. Dock lite väl mycket ris :/ men det kan man ju välja själv :)
Sara
2012-10-07