Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Currytorsk med spenatris

Läckert gul fiskrätt med torsk som mycket väl kan bytas mot hoki eller lax om så önskas. Curryfisken serveras med färsk spenat och ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Koka riset i buljongen enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Dela fisken i ungefär 5 cm stora bitar och krydda med curry, salt och peppar.
  4. Stek fisken ca 3 minuter på varje sida i oljan i en stekpanna, slå på grädden mot slutet.
  5. Skär citronen i klyftor. Skala och skär morötterna i stavar.
  6. Vänd ner spenaten i riset när det är klart.
  7. Servera currytorsken med ris, morötter och citronklyftor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 520 g torskfilé
  • 4 portioner basmatiris
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1/2 msk curry
  • salt och peppar
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 citron
  • 2 morötter
  • 65 g färsk babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1855 kJ / 443 kCal