Lax med tomat och pesto | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax med tomat och pesto

Stekt lax med pasta som blandats med pesto, tärnade tomater och spenat är en perfekt fiskrätt i vardagen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Under tiden pastan kokar, skär tomaterna i bitar. Skala och skiva löken tunt.
  4. Rör i peston i den varma pastan och rör därefter ner tomater, lök, oliver och spenat i pastan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek laxen i matfettet ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera laxen direkt med pestopastan.

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt smör och uteslut peston.
Gör äggfri: Använd äggfri pasta och kontrollera att peston inte innehåller E 1105 = lysozym

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portionsbitar lax
  • 4 port pasta (gärna penne)
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 msk grön pesto
  • 1 dl gröna oliver
  • 65 g babyspenat
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2729 kJ / 653 kCal