Lax med tomat och pesto
Stekt lax med pasta som blandats med pesto, tärnade tomater och spenat är en perfekt fiskrätt i vardagen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2012
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar lax
4 port pasta (gärna penne)
4 tomater
1 rödlök
2 msk grön pesto
1 dl gröna oliver
65 g babyspenat
1 msk smör eller margarin
salt och peppar
För alla
Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt smör och uteslut peston.
Gör äggfri: Använd äggfri pasta och kontrollera att peston inte innehåller E 1105 = lysozym
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2729 KJ / 653 kCal
Fett25.4 g
Kolhydrater64.8 g
Protein36.5 g
Kommentarer
Jättegott och lättlagat!
Lena
2013-05-21Lättlagat och trevlig sommarmat men smakar lite menlöst.
Ulrika
2012-05-23