Lax med tomat och pesto

7
2
Lax med tomat och pesto

Stekt lax med pasta som blandats med pesto, tärnade tomater och spenat är en perfekt fiskrätt i vardagen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2012

Lax med tomat och pesto

Ingredienser

4 portioner
4 portionsbitar lax
4 port pasta (gärna penne)
4 tomater
1 rödlök
2 msk grön pesto
1 dl gröna oliver
65 g babyspenat
1 msk smör eller margarin
salt och peppar

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt smör och uteslut peston.
Gör äggfri: Använd äggfri pasta och kontrollera att peston inte innehåller E 1105 = lysozym

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Lena

2013-05-21

Jättegott och lättlagat!

Ulrika

2012-05-23

Lättlagat och trevlig sommarmat men smakar lite menlöst.

Näringsvärde per portion

Energi 2729 KJ / 653 kCal
Fett 25.4 g
Kolhydrater 64.8 g
Protein 36.5 g
Läs mer om näringsvärden