Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ärtig potatissallad med korv

Sugen på något snabbt och gott? En smarrig potatissallad med ärter och korv passar utmärkt både till lunch och middag! Servera gärna potatissalladen och korven tillsammans med en god smörgås för en lite stadigare måltid. Enkelt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatis. Lägg frysta ärter i en kastrull. Häll på kokande vatten så att det täcker. Koka upp, ta från värmen och låt stå under lock ca 3 minuter. Häll av och mixa grovt med mixerstav eller i matberedare.
  2. Skala och skär rödlök i strimlor. Vispa ihop senap, rödvinsvinäger, olivolja och flytande honung i en skål. Vänd ner ärterna och löken. Krydda med salt och peppar. Skär potatisen i bitar och blanda ner den. Strö över hackad dill.
  3. Stek/grilla korvar och servera till potatissalladen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämplig korv serveras till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g potatis
  • 2 dl frysta ärter
  • 1/2 rödlök i strimlor
  • 1 msk senap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad dill
  • 4 korvar (à 100 g)
Lägg till i inköpslistan