Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med lax och mynta

Ett snabblagat och lagom enkelt recept på pasta med lax och mynta. Du gör det av bland annat pasta, vitlök, spansk peppar, sockerärter, babyspenat, laxfilé, mynta och citron. Färgrikt och fräscht, med både fisk och grönt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka spansk peppar.
  2. Putsa bort skinnet från laxen och skär köttet i tärningar (ca 2 x 2 cm).
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt ärterna koka med när det återstår 3 minuter av koktiden.
  4. Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 3 minuter, vänd bitarna under stekningen. Krydda med salt och peppar.
  5. Tillsätt vitlök och spansk peppar i pannan och låt det bli varmt.
  6. Häll av pastan och blanda den med lax, hackad mynta, spenat, finrivet citronskal och pressad saft. Krydda med salt och peppar.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Barnknepet: Om det finns någon som inte tycker om mynta, så servera den vid sidan om.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 spansk peppar
  • ca 600 g laxfilé
  • 4 port pasta, gärna spaghetti
  • 150 g sockerärtor
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka mynta
  • 65 g babyspenat
  • finrivet skal och pressad saft av 1/2 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2360 kJ / 565 kCal