Pasta med lax och mynta

27
5
Pasta med lax och mynta

Ett snabblagat och lagom enkelt recept på pasta med lax och mynta. Du gör det av bland annat pasta, vitlök, spansk peppar, sockerärter, babyspenat, laxfilé, mynta och citron. Färgrikt och fräscht, med både fisk och grönt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2013

Pasta med lax och mynta

Ingredienser

4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 spansk peppar
ca 600 g laxfilé
4 port spaghetti (gärna fullkorn)
150 g sockerärtor
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
1 kruka mynta
65 g babyspenat
finrivet skal och pressad saft av 1/2 citron

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Barnknepet: Om det finns någon som inte tycker om mynta, så servera den vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Julia

2021-10-21

Använde inte mynta men det va gott utan!

Therese

2021-01-28

Halverade mängden mynta Gott!

Sarah

2020-07-28

Inte så gott! Konstig kombo med mynta och fisk!

Näringsvärde per portion

Energi 2756 KJ / 658 kCal
Fett 28 g
Salt 1.2 g
Kolhydrater 55 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden