Pasta med lax och mynta
Ett snabblagat och lagom enkelt recept på pasta med lax och mynta. Du gör det av bland annat pasta, vitlök, spansk peppar, sockerärter, babyspenat, laxfilé, mynta och citron. Färgrikt och fräscht, med både fisk och grönt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2013
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 spansk peppar
ca 600 g laxfilé
4 port spaghetti (gärna fullkorn)
150 g sockerärtor
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
1 kruka mynta
65 g babyspenat
finrivet skal och pressad saft av 1/2 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2756 KJ / 658 kCal
Fett28 g
Salt1.2 g
Kolhydrater55 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Använde inte mynta men det va gott utan!
Julia
2021-10-21Halverade mängden mynta Gott!
Therese
2021-01-28Inte så gott! Konstig kombo med mynta och fisk!
Sarah
2020-07-28