Krämig tomatsoppa med fetaost och vitlöksbröd

Gör en krämig tomatsoppa med fetaost från grunden! Ingredienslistan må vara lång, men du kommer förstå varför. Detta är en perfekt soppa som både har mättnad, syra, hetta och sälta! Men, för den som önskar lite tuggmotstånd värmer du också vitlöksbaguetter i ugnen och serverar till.
 Ett recept från: 
 ICAs matkasse  v 10 2021

Ingredienser
4 portioner
Tomatsoppa
1  rödlök
2  vitlöksklyftor
1 msk olja
1  bakpotatis (à ca 300 g)
2 tsk paprikapulver
3 msk tomatpuré
500 g passerade tomater
390 g pastasås chili
1 1/2 dl matlagningsgrädde
120 g kokta kidneybönor
6 dl vatten
1  grönsaksbuljongtärning
1 tsk oregano
 salt
 peppar
Topping
150 g fetaost
20 g färsk basilika
1/2  påse salladslök (à 125 g)
2  vitlöksbaguetter (à 175 g)
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3031 KJ / 717 kCal
Fett33 g
Salt6 g
Kolhydrater80 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
6 stJag hade två dl torkade röda linser i också. Ingen större skillnad smakmässigt, men mer näringsrik.
Emelie
Kan man byta bakpotatis mot vanlig potatis?
Karin
Hej Karin! Det går bra att använda "vanlig" potatis istället. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Om man ha vispgrädde hemma, går det bra om man tar halva mängden och tar resten mjölk?
Mitra
Hej Mitra! Det går jättebra, du kan även använda enbart vispgrädde. Hoppas du gillar soppan. Hälsningar Ulrika
ICA-köket