Spaghetti med tomatsås och fetaost
![Spaghetti med tomatsås och fetaost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_142476/cf_259/spaghetti_med_tomatsas_och_fetaost.jpg)
Enkel och supersmarrig tomatsåspasta som känns både fräsch och nyttig. Tomatsåsen är full av goda grönsaker som morot och kidneybönor som förhöjer smaken och gör rätten mättande. Blanda i färsk basilika och toppa med fetaost för en ljuvlig vardagspasta för hela familjen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2016
![Spaghetti med tomatsås och fetaost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_142476/cf_259/spaghetti_med_tomatsas_och_fetaost.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port spaghetti
1 morot
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
390 g finkrossade tomater med basilika
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk balsamvinäger
1 kruka basilika
380 g kidneybönor
Till servering
150 g fetaost
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och fetaost utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot tofu.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och fetaost utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot tofu.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2880 KJ / 688 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater67 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag använde crème fraîche i stället för grädde och rev dessutom ner en buffelmozzarella i såsen när den inte längre kokade.
Lotta
2020-03-29Min nya favoriträtt! Så enkel att göra och mycket smak. Jag använde torkad basilika och la även till torkad oregano, salt, svartpeppar och paprikapulver. Supersmarrigt!
Sandra
2019-10-08Supergod & lätt att göra! Kommmer bli fler gånger!
Lisa
2019-02-10