Spaghetti med tomatsås och fetaost
Enkel och supersmarrig tomatsåspasta som känns både fräsch och nyttig. Tomatsåsen är full av goda grönsaker som morot och kidneybönor som förhöjer smaken och gör rätten mättande. Blanda i färsk basilika och toppa med fetaost för en ljuvlig vardagspasta för hela familjen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port spaghetti
1 morot
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
390 g finkrossade tomater med basilika
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk balsamvinäger
1 kruka basilika
380 g kidneybönor
Till servering
150 g fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2880 KJ / 688 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater67 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag använde crème fraîche i stället för grädde och rev dessutom ner en buffelmozzarella i såsen när den inte längre kokade.
Lotta
2020-03-29Min nya favoriträtt! Så enkel att göra och mycket smak. Jag använde torkad basilika och la även till torkad oregano, salt, svartpeppar och paprikapulver. Supersmarrigt!
Sandra
2019-10-08Supergod & lätt att göra! Kommmer bli fler gånger!
Lisa
2019-02-10