Spaghetti med tomatsås och fetaost

58
7
Spaghetti med tomatsås och fetaost

Enkel och supersmarrig tomatsåspasta som känns både fräsch och nyttig. Tomatsåsen är full av goda grönsaker som morot och kidneybönor som förhöjer smaken och gör rätten mättande. Blanda i färsk basilika och toppa med fetaost för en ljuvlig vardagspasta för hela familjen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2016

Spaghetti med tomatsås och fetaost

Ingredienser

4 portioner
4
port spaghetti
1
morot
1
rödlök
1
vitlöksklyfta
1 msk
olja
390 g
finkrossade tomater med basilika
2 dl
vispgrädde
1 1/2 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
1 msk
balsamvinäger
1
kruka basilika
380 g
kidneybönor

Till servering

150 g
fetaost

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och fetaost utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot tofu.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

58

Kommentarer

Lotta

2020-03-29

Jag använde crème fraîche i stället för grädde och rev dessutom ner en buffelmozzarella i såsen när den inte längre kokade.

Sandra

2019-10-08

Min nya favoriträtt! Så enkel att göra och mycket smak. Jag använde torkad basilika och la även till torkad oregano, salt, svartpeppar och paprikapulver. Supersmarrigt!

Lisa

2019-02-10

Supergod & lätt att göra! Kommmer bli fler gånger!

Näringsvärde per portion

Energi 2880 KJ / 688 kCal
Fett 34 g
Salt 2 g
Kolhydrater 67 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept