Chili "på minuten" med tortillatrassel
Chili "på minuten" med tortillatrassel är en köttfärsrätt perfekt för stressiga dagar. Salsasåsen och de passerade tomaterna med vitlök och chili ger en ypperlig smak. Tortillatrasslet får du genom att strimla och steka tortillabröd.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008
Ingredienser
4 portioner
500 g nötfärs
4 msk olja till stekning
1 påse fajita- eller tacokrydda (à 30 g)
2 msk vetemjöl
1 burk medium hot salsasås (à 230 g)
1 paket passerade tomater med vitlök och chili (à 500 g)
1 burk kidneybönor (à 400 g)
1/2 tsk salt
2 krm peppar
4 mjuka tortillabröd
Serveringsförslag
gräddfil
fefferoni
frasiga vitlöksbaguetter
tärnad gurka
majs
avokado
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Liten ansträngning för en mycket god rätt. Även kul med tortillatrasslet!
Jasmine
2018-01-29Klockren rätt som passar utmärkt till matlåda. Istället för de passerade tomaterna med chili och vitlök (som jag inte hittade i min icabutik) fräste jag helt enkelt lite vitlök och chili tillsammans med köttfärsen. Att blanda i majsen direkt i chilin var också en höjdare!
Annika
2013-10-14Hej Sten! Vi håller med dig och har därför nu lagt till dem i ingredienslistan.
Redaktionen
2013-05-06