Chili "på minuten" med tortillatrassel

20
6
Chili "på minuten" med tortillatrassel

Chili "på minuten" med tortillatrassel är en köttfärsrätt perfekt för stressiga dagar. Salsasåsen och de passerade tomaterna med vitlök och chili ger en ypperlig smak. Tortillatrasslet får du genom att strimla och steka tortillabröd.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008

Chili "på minuten" med tortillatrassel

Ingredienser

4 portioner
500 g nötfärs
4 msk olja till stekning
1 påse fajita- eller tacokrydda (à 30 g)
2 msk vetemjöl
1 burk medium hot salsasås (à 230 g)
1 paket passerade tomater med vitlök och chili (à 500 g)
1 burk kidneybönor (à 400 g)
1/2 tsk salt
2 krm peppar
4 mjuka tortillabröd

Serveringsförslag

gräddfil
fefferoni
frasiga vitlöksbaguetter
tärnad gurka
majs
avokado

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fajita-, tacokryddan och salsasåsen.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse, hoppa över tortillas och välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: läs noga innehållsförteckningen på tortillabröden.
Gör mjölkproteinfri: läs noga på innehållsförteckningen på tortillabröden.

Gör så här

Tips

Prova gärna salsasås med ananas.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Jasmine

2018-01-29

Liten ansträngning för en mycket god rätt. Även kul med tortillatrasslet!

Annika

2013-10-14

Klockren rätt som passar utmärkt till matlåda. Istället för de passerade tomaterna med chili och vitlök (som jag inte hittade i min icabutik) fräste jag helt enkelt lite vitlök och chili tillsammans med köttfärsen. Att blanda i majsen direkt i chilin var också en höjdare!

Redaktionen

2013-05-06

Hej Sten! Vi håller med dig och har därför nu lagt till dem i ingredienslistan.