Portabello med tomat och ricotta

Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
2Klimatsmart
Portabello med tomat och ricotta

Vegetarisk mat är ett bra val ur många aspekter och här bjuder vi på ett fräscht recept som smakar lika gott som det är enkelt att tillaga. Njutbara portabellos serveras med perfekt kokt pappardelle som blandats med tomatsås och ricottaost. Supergott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2013

Portabello med tomat och ricotta

Ingredienser

4 portioner
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
400 g hela skalade tomater
1/2 dl vatten
1 msk tomatpuré
1/2 msk honung
2 msk balsamicovinäger
salt
peppar
250 g portabellosvampar
500 g pappardelle persilja och vitlök
1 dl ricottaost
65 g rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Jag tycker det här är en fantastiskt god veg-mat!!

Anna

2015-02-15

Det här var mumsigt! Överaskande gott!

Agneta

2013-02-20

Näringsvärde per portion

Energi1664 KJ / 398 kCal
Fett19.2 g
Salt1 g
Kolhydrater37.8 g
Protein15.3 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Krämig svamppasta med rucola
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig papardelle med portabello
Betyg 3.3 av 5.
71 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad portabello med två sorters lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portabellopizza med prosciutto och ruccola
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fylld grillad portabello med örtfärskost
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varm vego-fralla
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga