Portabello med tomat och ricotta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Portabello med tomat och ricotta

Vegetarisk mat är ett bra val ur många aspekter och här bjuder vi på ett fräscht recept som smakar lika gott som det är enkelt att tillaga. Njutbara portabellos serveras med perfekt kokt pappardelle som blandats med tomatsås och ricottaost. Supergott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka 1 vitlöksklyfta. Fräs den i 1 msk olivolja i en kastrull. Häll av och spar spadet från tomaterna. Skär sedan tomaterna i mindre bitar. Lägg tomathacket i kastrullen med spadet och tillsätt vatten, tomatpuré, honung och vinäger. Låt puttra utan lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skrapa bort fjällen från undersidan på portabellohattarna med en sked. Skär sedan svampen i skivor. Stek dem i omgångar i 2 msk olivolja i en stekpanna tillsammans med 1 krossad vitlöksklyfta. Krydda med salt och peppar.
  3. Koka pappardellen enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Blanda pappardellen med tomatsåsen och ricottan. Toppa med svamp och ruccola.

För alla

Gör glutenfri: byt ut pastan mot glutenfri pasta.
Gör laktosfri: byt ut ricottan mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ricottan mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 400 g hela skalade tomater
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 msk honung
  • 2 msk balsamicovinäger
  • salt och peppar
  • 250 g portabellosvampar
  • 500 g pappardelle persilja och vitlök
  • 1 dl ricottaost
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1664 kJ / 398 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept