Portabello med tomat och ricotta

6
2
Portabello med tomat och ricotta

Vegetarisk mat är ett bra val ur många aspekter och här bjuder vi på ett fräscht recept som smakar lika gott som det är enkelt att tillaga. Njutbara portabellos serveras med perfekt kokt pappardelle som blandats med tomatsås och ricottaost. Supergott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2013

Portabello med tomat och ricotta

Ingredienser

4 portioner
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
400 g hela skalade tomater
1/2 dl vatten
1 msk tomatpuré
1/2 msk honung
2 msk balsamicovinäger
salt och peppar
250 g portabellosvampar
500 g pappardelle persilja och vitlök
1 dl ricottaost
65 g rucola

För alla

Gör glutenfri: byt ut pastan mot glutenfri pasta.
Gör laktosfri: byt ut ricottan mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ricottan mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Anna

2015-02-15

Jag tycker det här är en fantastiskt god veg-mat!!

Agneta

2013-02-20

Det här var mumsigt! Överaskande gott!

Näringsvärde per portion

Energi 1664 KJ / 398 kCal
Fett 19.2 g
Salt 1 g
Kolhydrater 37.8 g
Protein 15.3 g
Läs mer om näringsvärden