Portabello med tomat och ricotta
Vegetarisk mat är ett bra val ur många aspekter och här bjuder vi på ett fräscht recept som smakar lika gott som det är enkelt att tillaga. Njutbara portabellos serveras med perfekt kokt pappardelle som blandats med tomatsås och ricottaost. Supergott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2013
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
400 g hela skalade tomater
1/2 dl vatten
1 msk tomatpuré
1/2 msk honung
2 msk balsamicovinäger
salt
peppar
250 g portabellosvampar
500 g pappardelle persilja och vitlök
1 dl ricottaost
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1664 KJ / 398 kCal
Fett19.2 g
Salt1 g
Kolhydrater37.8 g
Protein15.3 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tycker det här är en fantastiskt god veg-mat!!
Anna
2015-02-15Det här var mumsigt! Överaskande gott!
Agneta
2013-02-20