Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Krämig papardelle med portabello

Avnjut en lättlagad och krämig papardelle med portabello. Svampen ansas, skivas och steks tillsammans med lök i en het panna. Koka sedan upp grädden där osten adderas och det förvandlas till en perfekt sås att blanda pastan i. Strö på svampfräset och servera med antipasto och ruccola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Dela tomaterna i halvor.
  3. Ansa och skär svampen i skivor. Skala och skär löken i tunna klyftor.
  4. Stek svamp och lök i olivolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.
  6. Koka upp grädde och mjölk i pastakastrullen och låt den koka försiktigt ca 2 minuter. Rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda pastan med såsen, strö på svampfräs och tomater.
  8. Servera med antipasto, ruccola och gärna lite extra ost.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Uteslut osten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp pappardelle vitlök & persilja (à 250 g)
  • 250 g körsbärstomater
  • 3 portabellosvampar
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • ca 50 g grana padano flarn
  • 2 förp antipasto (à 120 g)
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2442 kJ / 585 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept