Krämig papardelle med portabello
Avnjut en lättlagad och krämig papardelle med portabello. Svampen ansas, skivas och steks tillsammans med lök i en het panna. Koka sedan upp grädden där osten adderas och det förvandlas till en perfekt sås att blanda pastan i. Strö på svampfräset och servera med antipasto och ruccola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2015
Ingredienser
4 portioner
2 förp pappardelle vitlök & persilja (à 250 g)
250 g körsbärstomater
3 portabellosvampar
1 rödlök
1 msk olivolja
salt
peppar
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
ca 50 g grana padano flarn
2 förp antipasto (à 120 g)
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2442 KJ / 585 kCal
Fett33 g
Salt6.89 g
Kolhydrater37 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott bortsett från att pastan blev som en stor geléklump efter några minuter i durkslaget. Det smakade dock mycket gott trots detta
Linda
2015-10-31Enl receptet ska pastan ligga ca 5 minuter i durkslag och rinna av. Efter dessa 5 minuterna var pastan som en geléklump. Den kokta grädden, mjölk och osten skulle jag tillsatt direkt när pastan var avrunnen
Mats
2015-10-21