Krämig spenatpasta med rostade pinjenötter

Trots kort tid i köket blir resultatet en krämig pastarätt med fina smaker av spenat, lök, grädde, tomat och pinjenötter. Spenatpasta med rostade pinjenötter är ett inbjudande och snabblagat pastrecept som passar perfekt till en trevlig middag eller lunch hemma!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2025

Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3818 KJ / 913 kCal
Fett64 g
Salt2 g
Kolhydrater62 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott och enkelt! Ska testa att steka halloumi och ha till så det blir lite mer protein :)
Tony
2025-08-27I grunden ett jättebra recept. Vi brukar ersätta pinjenötterna med solroskärnor. Samt använda färsk bladspenat istället. Och den dubbla mängden grädde. Nästa gång ska vi skiva i färska champinjoner och steka med löken. Borde bli bra.
Magnus
2025-08-08En favorit.😋
Eva
2025-04-15