Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Mildlöksklyftor med Spenatpesto

Dessa mildlöksklyftor med spenatpesto passar utmärkt som entrérätt eller lätt kvällsmat. Spenatpeston ger du en spännande nötig smak med pinjenötter som matchar perfekt med den goda rosékryddade löken. Bjud gärna med ett färskt, rostat ciabattabröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Spenatpesto: Börja med spenatpeston. Rosta hälften av pinjenötterna i en torr, het stekpanna. Ta upp nötterna och låt kallna. Finfördela resten av pinjenötterna med sköljd spenat, skalad vitlöksklyfta, ost, salt och peppar i en matberedare. Tillsätt oljan lite i taget och späd med vattnet till lagom såskonsistens.
  2. Skala och skär mildlöken i klyftor. Stek lökklyftorna i matfettet i en stekpanna tills de fått fin färg. Krydda med gourmetsalt och smulad rosépeppar.
  3. Lägg upp lökklyftorna på ett fat och ringla peston över. Strössla på de rostade pinjenötterna.

Tips

Severa mildlöksklyftorna som entrérätt eller lättare kvällsrätt med rostat ciabattabröd till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 mildlökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 1/2 tsk rosépeppar
Spenatpesto
  • 1 dl pinjenötter (1 dl motsvarar ca 65 g)
  • 200 g färsk spenat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1/2 dl olja
  • 1 - 1 1/2 msk vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1720 kJ / 410 kCal
Fett: 29 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer