Mildlöksklyftor med Spenatpesto

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Mildlöksklyftor med Spenatpesto

Dessa mildlöksklyftor med spenatpesto passar utmärkt som entrérätt eller lätt kvällsmat. Spenatpeston ger du en spännande nötig smak med pinjenötter som matchar perfekt med den goda rosékryddade löken. Bjud gärna med ett färskt, rostat ciabattabröd.

Mildlöksklyftor med Spenatpesto

Ingredienser

4 portioner
4   mildlökar
1 msk  smör eller margarin
1 tsk  gourmetsalt
1/2 tsk  rosépeppar

Spenatpesto

1 dl  pinjenötter (1 dl motsvarar ca 65 g)
200 g  färsk spenat
1   vitlöksklyfta
1 dl  färskriven parmesan
2 krm  salt
1/2 krm  kajennpeppar
1/2 dl  olja
1 - 1 1/2 msk  vatten

Gör så här

Tips

Severa mildlöksklyftorna som entrérätt eller lättare kvällsrätt med rostat ciabattabröd till.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1720 KJ / 410 kCal
Fett29 g

Testa liknande recept

Linguine al pesto (Gudfaderns pasta)
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Basilikabiff
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pesto på nässlor
Betyg 4.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chilipesto
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pesto alla genovese
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pinjenötter med lavendel
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga