Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Morotssallad med russin & bladspenat

Spänstig morotssallad som marineras med fyllig olivolja och syrlig citronjuice. Toppingen bestående av rostade russin och pinjenötter tillsammans med spröd, grann bladspenat gör salladen rik på färg och smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj morötterna och slanta dem. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka men med spänst kvar. Häll av kokspadet och lägg dem i en bunke.
  2. Pressa citronjuice över morötterna. Häll över olivolja.
  3. Toppa med flingsalt, nymalen svartpeppar, russin och pinjenötter, som rostas i plastbelagd panna utan fett. Blanda med spenat eller rucolasallad vid servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 500 g morötter
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl olivolja
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 dl russin
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1 påse bladspenat (à 150 g) eller samma mängd ruccolasallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 420 kJ / 100 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden