Krämig spenat- och kikärtsgryta med tomat

94
13
Krämig spenat- och kikärtsgryta med tomat

Kikärtor både mättar bra och är goda. Här använder du dem i en krämig spenat- och kikärtsgryta med smaker av tomat, vitlök, vinäger och grädde som ger grytan dess krämighet. Servera med fluffigt ris som passar utmärkt till samt toppa med fräscha körsbärstomater och skuren salladslök.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2019

Krämig spenat- och kikärtsgryta med tomat

Ingredienser

4 portioner
4 port ris

Gryta

2 förp kikärtor (à 380 g)
200 g bladspenat
ca 2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk chilipulver
1/2 msk curry
2 msk tomatpuré
1 tsk vitvinsvinäger
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
250 g körsbärstomater
1/2 påse salladslök (à 125 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Hacka gärna lite färsk chili och blanda ner i grytan.

Vad tyckte du om receptet?

94

Kommentarer

Cecilia

2022-01-15

Det här receptet är så himla bra! Supergott!

Janette

2021-05-20

Riktigt gott. Kryddade i extra med chilipulver och curry, inget extra salt. Kokte röd quinoa till istället för ris och lade fetaost på tomaterna.

Lisa

2021-03-28

Jättegott! Jag hade i lite stekt halloumi också och det blev en hit :)

Näringsvärde per portion

Energi 3266 KJ / 780 kCal
Fett 37 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 82 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden