Krämig spenat- och kikärtsgryta med tomat
Kikärtor både mättar bra och är goda. Här använder du dem i en krämig spenat- och kikärtsgryta med smaker av tomat, vitlök, vinäger och grädde som ger grytan dess krämighet. Servera med fluffigt ris som passar utmärkt till samt toppa med fräscha körsbärstomater och skuren salladslök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller kokt potatis
Gryta
2 förp kikärtor (à 380 g)
200 g bladspenat
ca 2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk chilipulver
1/2 msk curry
2 msk tomatpuré
1 tsk vitvinsvinäger
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
250 g körsbärstomater
1/2 påse salladslök (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3266 KJ / 780 kCal
Fett37 g
Salt3.4 g
Kolhydrater82 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ett riktigt räddaren i nöden recept. Har använt cocosmjölk istället för grädde, då blir det veganskt också!
Karin
2024-10-30Vi körde med Oatly imat 13%, fryst spenat och siracha-sås istället för chili. Fantastiskt gott!
Otto
2024-01-16Sååå gott och enkelt! Halleluja :)
Marie
2023-12-12