Kikärtor både mättar bra och är goda. Här använder du dem i en krämig spenat- och kikärtsgryta med smaker av tomat, vitlök, vinäger och grädde som ger grytan dess krämighet. Servera med fluffigt ris som passar utmärkt till samt toppa med fräscha körsbärstomater och skuren salladslök.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
11 2019
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lisa
2021-03-28Jättegott! Jag hade i lite stekt halloumi också och det blev en hit :)
Helena
2021-01-26En av våra vardagsfavoriter! Använder havregrädde och fryst bladspenat. Ibland fräser jag med en morot eller en bit zucchini också. Och kryddar lite extra med chilipulver.
Matilda
2020-03-12Ersatte grädde med oatlys turkiska yoghurt för att göra receptet veganskt, blev jättegott! Hade även i lite ingefära.