Caesarsallad med rostade kikärtor

5
1
Caesarsallad med rostade kikärtor

Klassisk caesarsallad på nytt vis – med krispigt rostade kikärtor! Stek kikärtor i olja och servera med romansallad, en krämig caesardressing och frasigt spröda krutonger och servera som en matig sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Caesarsallad med rostade kikärtor

Ingredienser

4 portioner

Dressing

2
äggulor
1 tsk
dijonsenap
1 msk
färskpressad citronjuice
1
riven vitlöksklyfta
3
sardellfiléer
1 1/2 dl
rapsolja
1/2 dl
olivolja
1 dl
finriven parmesanost
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar

Sallad

1
förp kokta kikärtor (à 380 g)
3 msk
rapsolja
2 msk
smör
1/2 tsk
chilipulver
2 krm
salt
2
skivor surdegsbröd
2 msk
rapsolja
1
riven vitlöksklyfta
2
romansalladshuvuden (à ca 200 g)

Till servering

hyvlad parmesanost

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Byt romansalladen mot 4 hjärtsalladshuvuden (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Elsa

2021-06-06

Hur länge håller dressingen i kylskåp?

Testa liknande recept