Caesarsallad med rostade kikärtor
Klassisk caesarsallad på nytt vis – med krispigt rostade kikärtor! Stek kikärtor i olja och servera med romansallad, en krämig caesardressing och frasigt spröda krutonger och servera som en matig sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021
Ingredienser
4 portioner
Dressing
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 msk färskpressad citronjuice
1 riven vitlöksklyfta
3 sardellfiléer
1 1/2 dl rapsolja
1/2 dl olivolja
1 dl finriven parmesan
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Sallad
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
3 msk rapsolja
2 msk smör
1/2 tsk chilipulver
2 krm salt
2 skivor surdegsbröd
2 msk rapsolja
1 riven vitlöksklyfta
2 romansalladshuvuden (à ca 200 g)
Till servering
hyvlad parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vegetariska sardeller?
Robert
2024-06-14Hej Robert! Tack för din fråga. Ja det var ju knasigt, receptet hade hamnat lite fel. Ett tips är att byta ut sardeller mot kapris för att få lite umami och sälta. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-06-17Hur länge håller dressingen i kylskåp?
Elsa
2021-06-06