Espinacas gon garbanzos- Spenat och kikärtsröra
Spenat- och kikärtsröra som serveras med bröd – en klassisk rätt i Sevilla. Mycket kryddor och vitlöksstekt bröd får puttra ihop med kikärtor och spenat. En perfekt bufférätt eller förrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Ingredienser
4 portioner
200 g fryst, tinad bladspenat
2 skivor vitt bröd (utan kant)
2 skalade vitlöksklyftor
ca 3 msk olivolja
1/2 - 1 msk anchochilipulver
1 tsk malen kummin
1 tsk malen koriander
380 g kokta, kikärtor
1 tsk vitvinsvinäger
2 dl vatten
1 tsk salt
Till servering
rostat vitt bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1347 KJ / 322 kCal
Fett14 g
Salt2.64 g
Kolhydrater34 g
Protein12 g
Kommentarer
Jag har två frågor: 1. är det en burk kikärtor (med bruttovikt ca 380 gr) som avses, eller är det nettovikten? När jag kokar egna kikärtor blir det ju skillnad. 2. Hur gör jag för att kunna skriva ut receptet på papper? Den funktionen fanns förr, men jag kan inte hitta den nu
Karin
2018-01-17Hej Karin! Bruttovikten på burken avses. För att skriva ut kan du högerklicka och välja skriv ut/print. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-02-12Visst är det spiskummin som ni avser i receptet?
Lars
2017-11-04Hej Lars! Nej, det är kummin vi menar i detta fallet. Vi försöker skriva spiskummin när vi använder det. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-11-07Gillar tanken på hur det kommer smaka men som vanligt modifierades receptet ganska brutalt och jag använde kantareller istället för bröd och bytte kryddorna mot vitlök och timjan sen hade jag en bit ost i för att få det lite krämigt. Gott blev det i alla fall!
Paulina
2017-10-05