Espinacas gon garbanzos- Spenat och kikärtsröra

8
3
Espinacas gon garbanzos- Spenat och kikärtsröra

Spenat- och kikärtsröra som serveras med bröd – en klassisk rätt i Sevilla. Mycket kryddor och vitlöksstekt bröd får puttra ihop med kikärtor och spenat. En perfekt bufférätt eller förrätt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Espinacas gon garbanzos- Spenat och kikärtsröra

Ingredienser

4 portioner
200 g
fryst, tinad bladspenat
2
skivor vitt bröd (utan kant)
2
skalade vitlöksklyftor
ca 3 msk
olivolja
1/2 - 1 msk
anchochilipulver
1 tsk
malen kummin
1 tsk
malen koriander
380 g
kokta, kikärtor
1 tsk
vitvinsvinäger
2 dl
vatten
1 tsk
salt

Till servering

rostat vitt bröd

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj lämpligt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Karin

2018-01-17

Jag har två frågor: 1. är det en burk kikärtor (med bruttovikt ca 380 gr) som avses, eller är det nettovikten? När jag kokar egna kikärtor blir det ju skillnad. 2. Hur gör jag för att kunna skriva ut receptet på papper? Den funktionen fanns förr, men jag kan inte hitta den nu

Redaktionen ICAse

2018-02-12

Hej Karin! Bruttovikten på burken avses. För att skriva ut kan du högerklicka och välja skriv ut/print. Hälsningar Michelle

Lars

2017-11-04

Visst är det spiskummin som ni avser i receptet?

Redaktionen ICAse

2017-11-07

Hej Lars! Nej, det är kummin vi menar i detta fallet. Vi försöker skriva spiskummin när vi använder det. Lycka till! Hälsningar Michelle

Paulina

2017-10-05

Gillar tanken på hur det kommer smaka men som vanligt modifierades receptet ganska brutalt och jag använde kantareller istället för bröd och bytte kryddorna mot vitlök och timjan sen hade jag en bit ost i för att få det lite krämigt. Gott blev det i alla fall!

Näringsvärde per portion

Energi 1347 KJ / 322 kCal
Fett 14 g
Salt 2.64 g
Kolhydrater 34 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept