UNDER 30 MIN | Medel

Espinacas gon garbanzos- Spenat och kikärtsröra

Spenat- och kikärtsröra som serveras med bröd – en klassisk rätt i Sevilla. Mycket kryddor och vitlöksstekt bröd får puttra ihop med kikärtor och spenat. En perfekt bufférätt eller förrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krama ut vätskan ur bladspenaten och hacka grovt.
  2. Stek brödet med vitlök i lite olja i 3–4 minuter.
  3. Mixa brödet och vitlöken till en jämn röra.
  4. Fräs anchochili, kummin och koriander i rikligt med olja på låg värme i ca 2 minuter.
  5. Häll av och skölj kikärterna. Tillsätt spenaten, brödröran, kikärter, vinäger, vatten och salt. Låt koka ihop ca 10 minuter på svag värme tills det är krämigt.
  6. Till servering: Servera med rostat vitt bröd.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj lämpligt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g fryst, tinad bladspenat
  • 2 skivor vitt bröd (utan kant)
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • ca 3 msk olivolja
  • 1/2 - 1 msk anchochilipulver
  • 1 tsk malen kummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 380 g kokta, kikärter
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
Till servering
  • rostat vitt bröd

Näringsvärde
Per portion

Energi 1347 kJ / 322 kCal