Krämig spenat- och kikärtsgryta med tomat

Kikärtor både mättar bra och är goda. Här använder du dem i en krämig spenat- och kikärtsgryta med smaker av tomat, vitlök, vinäger och grädde som ger grytan dess krämighet. Servera med fluffigt ris som passar utmärkt till samt toppa med fräscha körsbärstomater och skuren salladslök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2019

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller kokt potatis
Gryta
2 förp kikärtor (à 380 g)
200 g bladspenat
ca 2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk chilipulver
1/2 msk curry
2 msk tomatpuré
1 tsk vitvinsvinäger
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
250 g körsbärstomater
1/2 påse salladslök (à 125 g)
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3266 KJ / 780 kCal
Fett37 g
Salt3.4 g
Kolhydrater82 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
24 stLättlagat, snabblagat, lågbudget vardagsrecept som är enkelt att variera och ”slänga” i lite allt möjligt utifrån vad som behöver rensas i kyl o skafferi.
Jasmin
Smaka inte gott! Händer ingenting. Blä
Birgitta
Fantastiskt
Petter
Lättlagat och gott!
Öjvind
Jättegott och enkelt!! Kan varmt rekommendera
Åsa
Ett riktigt räddaren i nöden recept. Har använt cocosmjölk istället för grädde, då blir det veganskt också!
Karin
Vi körde med Oatly imat 13%, fryst spenat och siracha-sås istället för chili. Fantastiskt gott!
Otto
Sååå gott och enkelt! Halleluja :)
Marie
Supergott och enkelt! Jag skippade chilipulver och hackade i färsk chili istället
Cecilia
Jättegod gryta! Jag tillförde röd pesto. De tveksamma i familjen ändrade uppfattning. Den kommer vi att laga fler gånger. Tack för receptet.
Elsbeth