Krämig skinkgryta med spenat

14
0
Krämig skinkgryta med spenat

En snabblagad skinkgryta som både mättar och värmer. Vispgrädden gör grytan extra krämig och len och den röda tapenaden på soltorkade tomater tillför sälta och mustighet. Servera grytan med nykokt potatis, tunt skuren, krispig blomkål som snabbmarinerats i en frisk vinägrett och garnera med grön babyspenat och gräslök.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2016

Krämig skinkgryta med spenat

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Skinkgryta

ca 600 g
strimlad färsk skinka
1 msk
olja
1/2 msk
majsstärkelse
2 1/2 dl
kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 1/2 dl
vispgrädde
130 g
tapenad soltorkad tomat
-
salt och peppar

Grönsaker

1/2
blomkål
1 msk
olivolja
1 msk
rödvinsvinäger
1/2
ask gräslök (à 20 g)
65 g
babyspenat

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt grytan med pressad citron eller lite cayennepeppar.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3141 KJ / 750 kCal
Fett 42.4 g
Salt 3.02 g
Kolhydrater 48.1 g
Protein 39.8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept