Krämig skinkgryta med spenat
En snabblagad skinkgryta som både mättar och värmer. Vispgrädden gör grytan extra krämig och len och den röda tapenaden på soltorkade tomater tillför sälta och mustighet. Servera grytan med nykokt potatis, tunt skuren, krispig blomkål som snabbmarinerats i en frisk vinägrett och garnera med grön babyspenat och gräslök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Skinkgryta
ca 600 g strimlad färsk skinka
1 msk olja
1/2 msk majsstärkelse
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 1/2 dl vispgrädde
130 g tapenad soltorkad tomat
salt
peppar
Grönsaker
1/2 blomkål
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1/2 ask gräslök (à 20 g)
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3141 KJ / 750 kCal
Fett42.4 g
Salt3.02 g
Kolhydrater48.1 g
Protein39.8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer