En snabblagad skinkgryta som både mättar och värmer. Vispgrädden gör grytan extra krämig och len och den röda tapenaden på soltorkade tomater tillför sälta och mustighet. Servera grytan med nykokt potatis, tunt skuren, krispig blomkål som snabbmarinerats i en frisk vinägrett och garnera med grön babyspenat och gräslök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2016
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer