Krämig skinkgryta med spenat

Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
0
Krämig skinkgryta med spenat

En snabblagad skinkgryta som både mättar och värmer. Vispgrädden gör grytan extra krämig och len och den röda tapenaden på soltorkade tomater tillför sälta och mustighet. Servera grytan med nykokt potatis, tunt skuren, krispig blomkål som snabbmarinerats i en frisk vinägrett och garnera med grön babyspenat och gräslök.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2016

Krämig skinkgryta med spenat

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Skinkgryta

ca 600 g strimlad färsk skinka
1 msk olja
1/2 msk majsstärkelse
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 1/2 dl vispgrädde
130 g tapenad soltorkad tomat
salt
peppar

Grönsaker

1/2 blomkål
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1/2 ask gräslök (à 20 g)
65 g babyspenat

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3141 KJ / 750 kCal
Fett42.4 g
Salt3.02 g
Kolhydrater48.1 g
Protein39.8 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Krämig skinkgryta med gröna bönor
Betyg 3.3 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinkstroganoff med paprika
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tortillapizza med mozzarella och skinka
Betyg 3.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttfärssås med blomkål och fettuccine
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Olivpasta med salami
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig svamprisotto med bresaola och haricots verts
Betyg 3.4 av 5.
61 personer har röstat
Under 45 min att tillaga