Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tortillapizza med mozzarella och skinka

Ett superenkelt recept på tjusiga tortillapizzor med mozzarella och lufttorkad skinka. Du gör pizzorna av bland annat zucchini, mozzarella, tortillabröd, skinka och ruccola. Passar bra att servera som förrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skiva zucchini på längden med osthyvel. Skär tomaterna och mozzarellan i skivor.
  3. Lägg ut tortillabröden på plåtar med bakplåtspapper. Fördela zucchini och tomater på bröden. Krydda med svartpeppar och lägg på osten.
  4. Sätt in högt i ugnen ca 5 minuter.
  5. Lägg på skinka och ruccolasallad vid serveringen.

För alla

Gör glutenfri: gör egna tortilla på glutenfri tortillamix.
Gör laktosfri: använd lagrad ost.
Gör mjölkproteinfri: använd sojabaserad ost med mozzarellasmak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 zucchini
  • 4 stora tomater
  • 125 g mozzarella eller riven lagrad ost (max 17%)
  • 4 tortillabröd (ca 20 cm)
  • svartpeppar
  • 10 skivor valfri skinka
  • ruccola till servering
Lägg till i inköpslistan