Torskrygg med hummervelouté och variation på kål

94
0
Torskrygg med hummervelouté och variation på kål

En velouté är en klassisk fransk sås, som en béchamelsås fast med en fond eller buljong istället för mjölk. Tillsammans med torskens stora lameller lägger den sig fint på tungan. Ställ gärna in ugnen på ånga om din har en sån funktion, så blir torsken extra mjäll och saftig!

Torskrygg med hummervelouté och variation på kål

Ingredienser

4 portioner

Kål

600 g färsk blomkål
4 dl mjölk
1/2 grönsaks- eller kycklingbuljong
salt och vitpeppar
400 g färsk romanesco
2 msk olivolja

Torsk

ca 500 g torskrygg
salt
1 msk matolja

Hummervelouté

50 g smör
2 msk vetemjöl
3 dl hummerbuljong (från koncentrat eller egengjord)
1 dl grädde
salt

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl och red såsen med majsstärkelse istället.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

94

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2163 KJ / 517 kCal
Fett 34.5 g
Salt 2.67 g
Kolhydrater 16 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden