Torskrygg med hummervelouté och variation på kål
En velouté är en klassisk fransk sås, som en béchamelsås fast med en fond eller buljong istället för mjölk. Tillsammans med torskens stora lameller lägger den sig fint på tungan. Ställ gärna in ugnen på ånga om din har en sån funktion, så blir torsken extra mjäll och saftig!
Ingredienser
4 portioner
Kål
600 g färsk blomkål
4 dl mjölk
1/2 grönsaks- eller kycklingbuljong
salt
vitpeppar
400 g färsk romanesco
2 msk olivolja
Torsk
ca 500 g torskrygg
salt
1 msk matolja
Hummervelouté
50 g smör
2 msk vetemjöl
3 dl hummerbuljong (från koncentrat eller egengjord)
1 dl grädde
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2163 KJ / 517 kCal
Fett34.5 g
Salt2.67 g
Kolhydrater16 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer