Torskrygg med hummervelouté och variation på kål

93
0
Torskrygg med hummervelouté och variation på kål

En velouté är en klassisk fransk sås, som en béchamelsås fast med en fond eller buljong istället för mjölk. Tillsammans med torskens stora lameller lägger den sig fint på tungan. Ställ gärna in ugnen på ånga om din har en sån funktion, så blir torsken extra mjäll och saftig!

Skriv ut
Torskrygg med hummervelouté och variation på kål

Ingredienser

4 portioner

Kål

600 g
färsk blomkål
4 dl
mjölk
1/2
grönsaks- eller kycklingbuljong
-
salt och vitpeppar
400 g
färsk romanesco
2 msk
olivolja

Torsk

ca 500 g
torskrygg
-
salt
1 msk
matolja

Hummervelouté

50 g
smör
2 msk
vetemjöl
3 dl
hummerbuljong (från koncentrat eller egengjord)
1 dl
grädde
-
salt

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl och red såsen med majsstärkelse istället.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

93

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2163 KJ / 517 kCal
Fett 34.5 g
Salt 2.67 g
Kolhydrater 16 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept