Torskrygg med hummervelouté och variation på kål

Betyg 3.1 av 5.
94 personer har röstat
0
Torskrygg med hummervelouté och variation på kål

En velouté är en klassisk fransk sås, som en béchamelsås fast med en fond eller buljong istället för mjölk. Tillsammans med torskens stora lameller lägger den sig fint på tungan. Ställ gärna in ugnen på ånga om din har en sån funktion, så blir torsken extra mjäll och saftig!

Torskrygg med hummervelouté och variation på kål

Ingredienser

4 portioner

Kål

600 g  färsk blomkål
4 dl  mjölk
1/2   grönsaks- eller kycklingbuljong
salt och vitpeppar
400 g  färsk romanesco
2 msk  olivolja

Torsk

ca 500 g  torskrygg
salt
1 msk  matolja

Hummervelouté

50 g  smör
2 msk  vetemjöl
3 dl  hummerbuljong (från koncentrat eller egengjord)
1 dl  grädde
salt

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl och red såsen med majsstärkelse istället.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
94 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2163 KJ / 517 kCal
Fett34.5 g
Salt2.67 g
Kolhydrater16 g
Protein34 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Torsk i ugn med ägg- och dillsås
Betyg 3.9 av 5.
52 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad röding med kantarellpotatis
Betyg 3.3 av 5.
88 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Fiskburgare med kålsallad och vitlökscrème
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Örtbakad torsk
Betyg 2.6 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga