Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Olivpasta med salami

Olivpasta med salami är en tilltalande pastarätt med sockerärter, skivad salami, rökt skinka, körsbärstomater, tapenade, oliver och spaghetti. Toppa med mozzarellaost riven i bitar och ruccola vid servering för extra smaksättning. Gott, smakrikt och snabblagat - perfekt i vardagen!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla sockerärterna och låt dem koka med pastan den sista minuten.
  3. Strimla salamin och skinkan. Dela tomaterna i halvor.
  4. Blanda pastan med tapenade, salami, skinka, tomater, och oliver. Toppa med mozzarellan riven i bitar och ruccola.

För alla

Läs noga ingrediensförpackningen på salamin.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: uteslut mozzarellan.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna spaghetti
  • 150 g sockerärtor
  • 120 g skivad salami
  • 120 g skivad rökt skinka
  • 250 g körsbärstomater
  • 140 g tapenade
  • 1 dl gröna oliver
  • 100 g mozzarella
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2836 kJ / 679 kCal