Köttfärssås med blomkål och fettuccine

7
0
Köttfärssås med blomkål och fettuccine

Vi börjar veckan starkt med klassikern köttfärssås och pasta! I denna tappning rör du ner lite tapenade och soja i såsen för extra god smak, och du serverar den med kokt pasta som fått sällskap av små blomkålsträd. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2019

Köttfärssås med blomkål och fettuccine

Ingredienser

4 portioner
500 g
blandfärs
1 tsk
olja
-
salt
-
peppar
500 g
krossade tomater
1/2 dl
tapenade (soltorkad tomat)
1 tsk
oregano
1 msk
japansk soja
1 dl
vatten
1
blomkål (à ca 800 g)
4
port färsk pasta (gärna fettuccine)

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Koka inte blomkålen utan servera den rå, tunt hyvlad med en vinägrett.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2550 KJ / 608 kCal
Fett 22 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 61 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept