Köttfärssås med blomkål och fettuccine
Vi börjar veckan starkt med klassikern köttfärssås och pasta! I denna tappning rör du ner lite tapenade och soja i såsen för extra god smak, och du serverar den med kokt pasta som fått sällskap av små blomkålsträd. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2019
Ingredienser
4 portioner
500 g blandfärs
1 tsk olja
salt
peppar
500 g krossade tomater
1/2 dl tapenade (soltorkad tomat)
1 tsk oregano
1 msk japansk soja
1 dl vatten
1 blomkål (à ca 800 g)
4 port färsk pasta (gärna fettuccine)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2550 KJ / 608 kCal
Fett22 g
Salt2.4 g
Kolhydrater61 g
Protein37 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer