Grön sparrisrisotto med musslor

Grön sparrisrisotto med musslor är en vacker rätt som kombinerar havets sälta med vårens primörer. Den perfekta risotton görs genom att sakta låta buljongen koka in i riset under omrörning, och att låta risotton vila några minuter när den kokat klart. Rör ner musslorna och de sparristopparna precis innan servering.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2025

Ingredienser
4 portioner
Musslor
1 kg blåmusslor
1 bananschalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 dl torrt vitt vin (eller vitt matlagningsvin)
4 dl vatten
Risotto
250 g grön sparris
1/2 kruka dill
10 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
4 dl carnaroli- eller arborioris
2 msk olivolja
100 g parmesan
100 g smör
1 citron (ca 2 msk juice)
salt
svartpeppar
Gör så här
00:05:00
00:02:00
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Smaken var mycket trevlig. Sparrisen ihop med musslorna och buljong/vin gav en mycket fin umami. Det är lite olika steg att få till det men i slutändan är det värt det. Rekommenderas.
Magnus
2025-05-04En mycket god risotto ! Fin smakkombination.
Jörgen
2025-04-25Det tog lite tid men väl värt!
Anna-carin
2025-04-17