Hjortsalsiccia
Det är lättare än du tror att göra egen korv! Testa den här färska salsiccian med viltsmakande hjort, vitlök och salvia. Hjortsalsiccian passar ypperligt till en krämig risotto.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013
Ingredienser
4 portioner
500 g framdelskött av viltkött (t ex hjortlägg eller hjortbog, men andra delar går också bra)
150 g späck
1 vitlöksklyfta
1 msk jodfritt salt
1 msk finhackad färsk salvia (eller 1 tsk torkad, till 4 portioner)
ca 1 meter fjälster av gris
1 dl rött vin
smör till stekning
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Grisfjälster är lättast att hitta i butik. Annars är tunntarm av får ett populärt fjälster till färsk korv. Det får mjuk och fin konsistens vid stekning. Tänk på att de tunna fårfjälstren inte passar till alla köksmaskiners korvhorn.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1936 KJ / 463 kCal
Fett37 g
Salt5.48 g
Kolhydrater1 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer