Hjortsalsiccia

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Hjortsalsiccia

Det är lättare än du tror att göra egen korv! Testa den här färska salsiccian med viltsmakande hjort, vitlök och salvia. Hjortsalsiccian passar ypperligt till en krämig risotto.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Hjortsalsiccia

Ingredienser

4 portioner
500 g  framdelskött av viltkött (t ex hjortlägg eller hjortbog, men andra delar går också bra)
150 g  späck
1   vitlöksklyfta
1 msk  jodfritt salt
1 msk  finhackad färsk salvia (eller 1 tsk torkad, till 4 portioner)
ca 1   meter fjälster av gris
1 dl  rött vin
smör till stekning

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Grisfjälster är lättast att hitta i butik. Annars är tunntarm av får ett populärt fjälster till färsk korv. Det får mjuk och fin konsistens vid stekning. Tänk på att de tunna fårfjälstren inte passar till alla köksmaskiners korvhorn.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1936 KJ / 463 kCal
Fett37 g
Salt5.48 g
Kolhydrater1 g
Protein29 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Örtkryddad färsk salsiccia
Betyg 3.8 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hjortköttbullar i gräddsås
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad rotselleri med brynt salviasmör och hasselnötter
Betyg 5 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Julkorv
Betyg 3.3 av 5.
89 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dip med torkat viltkött och rödlök
Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga