Hjortsalsiccia

3
0
Hjortsalsiccia

Det är lättare än du tror att göra egen korv! Testa den här färska salsiccian med viltsmakande hjort, vitlök och salvia. Hjortsalsiccian passar ypperligt till en krämig risotto.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Hjortsalsiccia

Ingredienser

4 portioner
500 g framdelskött av viltkött (t ex hjortlägg eller hjortbog, men andra delar går också bra)
150 g späck
1 vitlöksklyfta
1 msk jodfritt salt
1 msk finhackad färsk salvia (eller 1 tsk torkad, till 4 portioner)
ca 1 meter fjälster av gris
1 dl rött vin
smör till stekning

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Grisfjälster är lättast att hitta i butik. Annars är tunntarm av får ett populärt fjälster till färsk korv. Det får mjuk och fin konsistens vid stekning. Tänk på att de tunna fårfjälstren inte passar till alla köksmaskiners korvhorn.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1936 KJ / 463 kCal
Fett 37 g
Salt 548 g
Kolhydrater 1 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden