Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hjortsalsiccia

Det är lättare än du tror att göra egen korv! Testa den här färska salsiccian med viltsmakande hjort, vitlök och salvia. Hjortsalsiccian passar ypperligt till en krämig risotto.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kött och späck i ca 3 x 3 cm stora bitar.
  2. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Blanda köttet väl med saltet i en bunke. Rör ner späck, vitlök och salvia.
  4. Snabbkyl blandningen genom att fördela den på en bricka och ställa i frysen 30 minuter (det går lättare att mala då och är också mer hygieniskt).
  5. Spola igenom fjälstret väl med vatten. Lägg det i rikligt med ljummet vatten.
  6. Mal köttblandningen i en köttkvarn.
  7. Blanda den malda färsen med vinet till en smidig smet.
  8. Montera korvhornet och kör fram korvsmeten till mynningen på hornet.
  9. Trä fjälstret på hornet och gör en knut längst ut så nära korvhornets mynning som möjligt – ingen luft ska finnas i fjälstret.
  10. Håll i fjälstret mot hornet med ett löst grepp med ena handen. Mata ut smeten i fjälstret. Stoppa inte korven för hårt, då är det risk att den spricker vid stekning.
  11. Gör ca 8 cm långa korvar (för 4 portioner) genom att binda med steksnöre eller snurra fjälstret ett par varv. Ta gärna hjälp av någon vid stoppningen. Låt sedan korvarna vila i kylen, helst över natten.
  12. Vid servering: Picka korven och stek i smör på medelvärme.
  13. Servera gärna salsiccian med en Krämig risotto.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Grisfjälster är lättast att hitta i butik. Annars är tunntarm av får ett populärt fjälster till färsk korv. Det får mjuk och fin konsistens vid stekning. Tänk på att de tunna fårfjälstren inte passar till alla köksmaskiners korvhorn.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g framdelskött av viltkött (t ex hjortlägg eller hjortbog, men andra delar går också bra)
  • 150 g späck
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk jodfritt salt
  • 1 msk finhackad färsk salvia (eller 1 tsk torkad, till 4 portioner)
  • ca 1 meter fjälster av gris
  • 1 dl rött vin
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1936 kJ / 463 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept