Salviastekt kycklingbröst med tomatrisotto
En fantastisk tallrik med saftigt salviastekt kycklingbröst. Till detta serverar du en kladdig tomatrisotto där du hittar smaker från parmesan, vitt vin och soltorkade tomater.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010
Ingredienser
4 portioner
Kycklingbröst
600 g kycklingbröstfiléer (gärna majskyckling)
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm nymalen peppar
1/2 dl hackad, färsk salvia eller torkad salvia (1/2 dl färsk motsvarar 2 tsk torkad)
Tomatrisotto
1 l vatten
2 msk konc kycklingfond
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
4 dl arborioris
2 dl vitt vin
100 g inlagda soltorkade tomater (100 g motsvarar ca 15 stycken)
250 g körsbärstomater
50 g smör
3 dl finriven parmesan
2 krm salt
2 krm svartpeppar
rucola till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Har massor av salvia och ruccola i grönsakslandet just nu och i kylen finns kyckling och körsbärstomater. Inget vitt vin, men dock lite rosévin...undrar hur risotton blir med rosévin?
Gunilla
2012-07-06