Salviastekt kycklingbröst med tomatrisotto

Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
1
Salviastekt kycklingbröst med tomatrisotto

En fantastisk tallrik med saftigt salviastekt kycklingbröst. Till detta serverar du en kladdig tomatrisotto där du hittar smaker från parmesan, vitt vin och soltorkade tomater.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010

Salviastekt kycklingbröst med tomatrisotto

Ingredienser

4 portioner

Kycklingbröst

600 g kycklingbröstfiléer (gärna majskyckling)
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm nymalen peppar
1/2 dl hackad, färsk salvia eller torkad salvia (1/2 dl färsk motsvarar 2 tsk torkad)

Tomatrisotto

1 l vatten
2 msk konc kycklingfond
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
4 dl arborioris
2 dl vitt vin
100 g inlagda soltorkade tomater (100 g motsvarar ca 15 stycken)
250 g körsbärstomater
50 g smör
3 dl finriven parmesan
2 krm salt
2 krm svartpeppar
rucola till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Har massor av salvia och ruccola i grönsakslandet just nu och i kylen finns kyckling och körsbärstomater. Inget vitt vin, men dock lite rosévin...undrar hur risotton blir med rosévin?

Gunilla

2012-07-06

Testa liknande recept

Saltimbocca av kycklingbröstfilé
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med pastapesto och mozzarella
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 15 min att tillaga
Kyckling i ugn med citron & bakad spetskål
Betyg 4.5 av 5.
101 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Timjanstekt kyckling med sötsyrlig sallad
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dillstekt kyckling med sallad och syrlig honungsdressing
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga