Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Salviastekt kycklingbröst med tomatrisotto

En fantastisk tallrik med saftigt salviastekt kycklingbröst. Till detta serverar du en kladdig tomatrisotto där du hittar smaker från parmesan, vitt vin och soltorkade tomater.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Kycklingbröst: Stek kycklingen i en tredjedel av oljan i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Krydda runt om med salt, peppar och salvia.
  3. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Tillaga ca 30 minuter i ugn, tills innertemperaturen är 70ºC.
  4. Ta ut kycklingen, täck med aluminiumfolie och låt vila 5 minuter före servering.
  5. Tomatrisotto: Koka upp 1 liter vatten och fond.
  6. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja tills löken blivit mjuk.
  7. Tillsätt riset och låt fräsa med 1 minut.
  8. Häll i vinet och låt koka in. Spä med buljong i omgångar och koka risotton på svag värme tills riset är "al dente", 20-25 minuter.
  9. Skär soltorkade tomater i strimlor. Dela körsbärstomaterna. Blanda ner tomater, smör och parmesan i risotton precis före servering. Krydda med salt och svartpeppar. Servera risotton med kycklingen och gärna lite rucola.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera fonden, använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera fonden, byt smör mot mjölkfritt matfett, ersätt osten med mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 3 2010.

Ingredienser

Portioner: 4
Kycklingbröst
  • 600 g kycklingbröstfiléer (gärna majskyckling)
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen peppar
  • 1/2 dl hackad, färsk salvia eller torkad salvia (1/2 dl färsk motsvarar 2 tsk torkad)
Tomatrisotto
  • 1 l vatten
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 4 dl arborioris
  • 2 dl vitt vin
  • 100 g inlagda soltorkade tomater (100 g motsvarar ca 15 stycken)
  • 250 g körsbärstomater
  • 50 g smör
  • 3 dl finriven parmesanost
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • ruccola till servering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer