Salviastekt kycklingbröst med tomatrisotto

8
1
Salviastekt kycklingbröst med tomatrisotto

En fantastisk tallrik med saftigt salviastekt kycklingbröst. Till detta serverar du en kladdig tomatrisotto där du hittar smaker från parmesan, vitt vin och soltorkade tomater.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010

Salviastekt kycklingbröst med tomatrisotto

Ingredienser

4 portioner

Kycklingbröst

600 g kycklingbröstfiléer (gärna majskyckling)
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm nymalen peppar
1/2 dl hackad, färsk salvia eller torkad salvia (1/2 dl färsk motsvarar 2 tsk torkad)

Tomatrisotto

1 l vatten
2 msk konc kycklingfond
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
4 dl arborioris
2 dl vitt vin
100 g inlagda soltorkade tomater (100 g motsvarar ca 15 stycken)
250 g körsbärstomater
50 g smör
3 dl finriven parmesan
2 krm salt
2 krm svartpeppar
rucola till servering

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera fonden, använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera fonden, byt smör mot mjölkfritt matfett, ersätt osten med mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 3 2010.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Gunilla

2012-07-06

Har massor av salvia och ruccola i grönsakslandet just nu och i kylen finns kyckling och körsbärstomater. Inget vitt vin, men dock lite rosévin...undrar hur risotton blir med rosévin?