Svamprisotto med salsa verde

33
4
Svamprisotto med salsa verde

Riktigt risottoris är bäst till denna krämiga risrätt som också innehåller svamp, vitt vin, parmesan och lök. När riset känns mjukt med en liten fast kärna i mitten är det dags att sluta tillsätta fond och dra kastrullen från plattan. Toppa din risotto med en härlig salsa verde, spenat, mera parmesanost och pinjekärnor!

Skriv ut
Svamprisotto med salsa verde

Ingredienser

4 portioner

Risotto

1 1/2 l vatten
4 msk flytande kycklingfond
200 g champinjoner
1 msk smör
4 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
3 dl torrt vitt vin
3 dl risottoris, t ex arborioris
50 g finriven parmesanost
salt och nymald svartpeppar

Salsa verde

ca 20 g färsk bladspenat (20 g motsvarar 1/3 påse)
3 msk grovt hackad persilja
1/2 dl olivolja

Garnering

ca 45 g färsk bladspenat (45 g motsvarar 2/3 påse)
ca 1 dl parmesanost (1 dl motsvarar 30 g)
3 msk rostade pinjenötskärnor

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på kycklingfonden.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör eller olja.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.

Receptet är inspirerat av Sveriges Yngsta Mästerkock.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Anders

2021-11-12

Ta gärna lite mer parmesan och lite vitlök i salsa verden

Sabina

2020-12-06

Blev väldigt gott men jag tillsatte lite citron och hade persilja i.

Maria

2020-11-14

Blev supergott, jag hade ingen scharlottenlök så jag tog röd lök finhackad och det gick bra. Hade även färska trattkantareller. Bra recept och lätt att följa beskrivningen.

Näringsvärde per portion

Energi 1598 KJ / 382 kCal
Fett 28.2 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 7.9 g
Protein 12.4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept