Svamprisotto med salsa verde

Riktigt risottoris är bäst till denna krämiga risrätt som också innehåller svamp, vitt vin, parmesan och lök. När riset känns mjukt med en liten fast kärna i mitten är det dags att sluta tillsätta fond och dra kastrullen från plattan. Toppa din risotto med en härlig salsa verde, spenat, mera parmesanost och pinjekärnor!

Ingredienser
4 portioner
Risotto
1 1/2 l vatten
4 msk flytande kycklingfond
200 g champinjoner
1 msk smör
4 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
3 dl torrt vitt vin
3 dl risottoris, t ex arborioris
50 g finriven parmesan
salt och nymald svartpeppar
Salsa verde
ca 20 g färsk bladspenat (20 g motsvarar 1/3 påse)
3 msk grovt hackad persilja
1/2 dl olivolja
Garnering
ca 45 g färsk bladspenat (45 g motsvarar 2/3 påse)
ca 1 dl parmesan (1 dl motsvarar 30 g)
3 msk rostade pinjenötskärnor
Gör så här
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1598 KJ / 382 kCal
Fett28.2 g
Salt0.6 g
Kolhydrater7.9 g
Protein12.4 g
Kommentarer
Ta gärna lite mer parmesan och lite vitlök i salsa verden
Anders
2021-11-12Blev väldigt gott men jag tillsatte lite citron och hade persilja i.
Sabina
2020-12-06Blev supergott, jag hade ingen scharlottenlök så jag tog röd lök finhackad och det gick bra. Hade även färska trattkantareller. Bra recept och lätt att följa beskrivningen.
Maria
2020-11-14