Riktigt risottoris är bäst till denna krämiga risrätt som också innehåller svamp, vitt vin, parmesan och lök. När riset känns mjukt med en liten fast kärna i mitten är det dags att sluta tillsätta fond och dra kastrullen från plattan. Toppa din risotto med en härlig salsa verde, spenat, mera parmesanost och pinjekärnor!
Kontrollera ingrediensförteckningen på kycklingfonden.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör eller olja.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.
Receptet är inspirerat av Sveriges Yngsta Mästerkock.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ta gärna lite mer parmesan och lite vitlök i salsa verden
Anders
2021-11-12Blev väldigt gott men jag tillsatte lite citron och hade persilja i.
Sabina
2020-12-06Blev supergott, jag hade ingen scharlottenlök så jag tog röd lök finhackad och det gick bra. Hade även färska trattkantareller. Bra recept och lätt att följa beskrivningen.
Maria
2020-11-14