Krämig tomatrisotto

Konserverade körsbärstomater gör denna ljuvliga risotto extra smakrik – och färgglad! Ät den nylagad till t ex en grillad köttbit, salviastekt kyckling eller som ensamrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Ingredienser
4 portioner
8 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
2 msk olivolja
3 dl carnaroli- eller arborioris
3 dl torrt, oekat vitt vin
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
3 dl finriven parmesan
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
00:02:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Rubriken "För alla" - jag saknar förslag på vad parmesanen kan ersättas med för att få rätten anpassad till veganer. Och att vinet i så fall ska vara veganvänlig.
Claes
2025-01-06Denna rätt funkar till mycket, supergod
Camilla
2023-01-05Supergott
Sofia
2022-10-02