Krämig tomatrisotto

Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
2
Krämig tomatrisotto

Konserverade körsbärstomater gör denna ljuvliga risotto extra smakrik – och färgglad! Ät den nylagad till t ex en grillad köttbit, salviastekt kyckling eller som ensamrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Krämig tomatrisotto

Ingredienser

4 portioner
8 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
2 msk olivolja
3 dl carnaroli- eller arborioris
3 dl torrt, oekat vitt vin
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
3 dl finriven parmesan
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Denna rätt funkar till mycket, supergod

Camilla

2023-01-05

Supergott

Sofia

2022-10-02

Testa liknande recept

Krämig risotto
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med Västerbottensost
Betyg 3.1 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Salviastekt kycklingbröst med tomatrisotto
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svamprisotto med salsa verde
Betyg 4.1 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto som i Lido di Ostia
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sparrisrisotto med halstrad lax
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga