Krämig tomatrisotto | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krämig tomatrisotto

Konserverade körsbärstomater gör denna ljuvliga risotto extra smakrik – och färgglad! Ät den nylagad till t ex en grillad köttbit, salviastekt kyckling eller som ensamrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och kycklingfond i en kastrull. Håll varmt.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs detta ca 2 minuter i olja i en kastrull.
  3. Tillsätt riset och fräs någon minut, tills det är glansigt och nästan transparent. Häll på vinet och låt koka in under omrörning.
  4. Tillsätt tomaterna. Späd med buljongen i omgångar och låt den sakta koka in i riset. Rör då och då. Efter 20–25 minuter är risotton klar, det ska bli som en lös gröt och riskornen ska vara »al dente«, dvs ha en liten hård kärna kvar.
  5. Rör ner 2/3 av parmesanen. Tillsätt mer buljong om den känns för tjock. Smaka av med salt och peppar. Servera med resten av osten vid sidan av till grillad flankstek och kryddsmör, se recepten Peppargrillad flankstek med primörsallad och Citron- och basilikasmör.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden och välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 dl vatten
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 1 gul lök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl carnaroli- eller arborioris
  • 3 dl torrt, oekat vitt vin
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 3 dl finriven parmesanost
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan