Krämig tomatrisotto

3
0
Krämig tomatrisotto

Konserverade körsbärstomater gör denna ljuvliga risotto extra smakrik – och färgglad! Ät den nylagad till t ex en grillad köttbit, salviastekt kyckling eller som ensamrätt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Krämig tomatrisotto

Ingredienser

4 portioner
8 dl
vatten
2 msk
konc kycklingfond
1
gul lök
1
stor vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
3 dl
carnaroli- eller arborioris
3 dl
torrt, oekat vitt vin
1
burk körsbärstomater (à 400 g)
3 dl
finriven parmesanost
-
salt
-
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden och välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Testa liknande recept