Krämig tomatrisotto
Konserverade körsbärstomater gör denna ljuvliga risotto extra smakrik – och färgglad! Ät den nylagad till t ex en grillad köttbit, salviastekt kyckling eller som ensamrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012
Ingredienser
4 portioner
8 dl vatten
2 msk konc kycklingfond
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
2 msk olivolja
3 dl carnaroli- eller arborioris
3 dl torrt, oekat vitt vin
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
3 dl finriven parmesan
salt
nymalen svartpeppar
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden och välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Denna rätt funkar till mycket, supergod
Camilla
2023-01-05Supergott
Sofia
2022-10-02