Blomkålstabbouleh med halloumi och valnötssås

4
1
Blomkålstabbouleh med halloumi och valnötssås

Stekt halloumi är ju en vinnare. Till det serveras en tabbouleh gjord på grillad paprika, rödlök, persilja och blomkålsris, och en valnötssås som verkligen gör den här rätten så god. Bulgur och sallad tillkommer också. Fräscht och gott.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2021

Blomkålstabbouleh med halloumi och valnötssås

Ingredienser

4 portioner
1/2
förp grillad paprika (à 530 g)
1
rödlök
1
förp färsk persilja (à 20 g)
250 g
blomkålsris
1 msk
olja
1 msk
rödvinsvinäger
-
salt
-
peppar
4
port bulgur eller annat gryn

Valnötssås

1/2
förp grillad paprika (à 530 g)
75 g
valnötter
1/2 dl
vatten
1
vitlöksklyfta
1/2
cosmopolitansallad
400 g
halloumi
1 tsk
olja
2 dl
matyoghurt (10%)

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri bulgur eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av halloumi och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu och yoghurt mot mjölproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt valnötssåsen med lite cayennepeppar.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Kristina

2021-09-15

Absolut den godaste vegetariska rätten vi ätit i inspirationskassen de senaste åren! Många olika smaker och fräscht med blomkålsris! Rekommenderas varmt!

Näringsvärde per portion

Energi 2963 KJ / 705 kCal
Fett 43 g
Salt 51 g
Kolhydrater 41 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept