Blomkålstabbouleh med halloumi och valnötssås
Stekt halloumi är ju en vinnare. Till det serveras en tabbouleh gjord på grillad paprika, rödlök, persilja och blomkålsris, och en valnötssås som verkligen gör den här rätten så god. Bulgur och sallad tillkommer också. Fräscht och gott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2022
Ingredienser
4 portioner
1/2 förp grillad paprika (à 530 g)
1 rödlök
1 förp färsk persilja (à 20 g)
250 g blomkålsris
1 msk olja
1 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
4 port bulgur eller annat gryn
Valnötssås
1/2 förp grillad paprika (à 530 g)
75 g valnötter
1/2 dl vatten
1 vitlöksklyfta
1/2 cosmopolitansallad
400 g halloumi
1 tsk olja
2 dl matyoghurt (10%)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2963 KJ / 705 kCal
Fett43 g
Salt51 g
Kolhydrater41 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gillade skarpt! Passade även bra till lax (åt med rökt lax) och kyckling.
Loella
2022-01-23Jättegod rätt men hade passat bättre att få i matkassen på sommaren...
Désirée
2022-01-20Så gott! Men bytte ut rödlöken mot gräslök istället. Måste det vara rödlök i nästan alla recept i ICAS matkassar???
Anette
2022-01-18