Ljummen höstsallad med myntadressing

På bara en halvtimme kan du med detta recept servera en ljummen, vacker höstsallad med krämig myntadressing. Lägg ner den krispiga salladen i en skål och toppa med nystekt halloumi, rostade grönsaker, linser och kall dressing. Servera direkt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2011

Ingredienser
4 portioner
250 g morötter
2 paprikor
1 blomkål
150 g halloumi
3 dl svarta belugalinser
9 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 lagerblad
1 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 msk olivolja
1 romansallad
Myntadressing
2 dl matyoghurt (10 %)
1 tsk honung
1 kruka hackad mynta
salt och peppar
För alla
Rätten är gluten- och äggfri.
Gör laktosfri: byt matyoghurt mot laktosfri medelhavsyoghurt eller laktosfri crème fraiche, byt halloumi mot laktosfritt alternativ, t ex laktosfri fetaost eller laktosfri salladsost.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja), byt halloumi mot mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu.
Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.
Gör så här
Tips
Variera salladen med smulad fetaost, knaperstekt bacon, rostade pumpakärnor, byt morot mot palsternacka, linser mot kikärter och mynta mot basilika.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2636 KJ / 631 kCal
Fett27.7 g
Kolhydrater55.5 g
Protein31.8 g
Kommentarer
Supergott!! Vi kryddade grönsakerna med gurkmeja, chiliflakes och paprikakrydda också. Lite mer halloumi hade varit gott.
Julia
2020-03-26Ingen succe hos tonåringarna. Vi vuxna tyckte det var gott.
Marie
2011-11-24