Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Ljummen höstsallad med myntadressing

På bara en halvtimme kan du med detta recept servera en ljummen, vacker höstsallad med krämig myntadressing. Lägg ner den krispiga salladen i en skål och toppa med nystekt halloumi, rostade grönsaker, linser och kall dressing. Servera direkt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250˚C.
  2. Skala och skär morötterna i cm–tjocka sneda slantar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och dela blomkålen i mindre buketter. Skiva halloumin.
  3. Koka linserna i buljong (tillsätt inget ytterligare salt) och lagerblad enligt tidsangivelsen på förpackningen. Gör resten under tiden.
  4. Lägg morötter, paprika och blomkål på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Ringla över hälften av oljan. Blanda runt. Sätt mitt i ugnen ca 15 minuter tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka och fått lite färg.
  5. Myntadressing: Blanda matyoghurt, honung och mynta i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  6. Stek halloumin i resterande olja 1–2 minuter per sida i en stekpanna. Häll av linserna under tiden.
  7. Skölj salladen. Riv bladen i mindre bitar och lägg på ett fat. Toppa med kokta linser, rostade grönsaker och halloumi. Servera med myntadressingen.

För alla

Rätten är gluten- och äggfri.
Gör laktosfri: byt matyoghurt mot laktosfri medelhavsyoghurt eller laktosfri crème fraiche, byt halloumi mot laktosfritt alternativ, t ex laktosfri fetaost eller laktosfri salladsost.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja), byt halloumi mot mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu.
Kontrollera innehållet i buljong/fond för samtliga allergener.

Tips

Variera salladen med smulad fetaost, knaperstekt bacon, rostade pumpakärnor, byt morot mot palsternacka, linser mot kikärter och mynta mot basilika.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g morötter
  • 2 paprikor
  • 1 blomkål
  • 150 g halloumiost
  • 3 dl svarta belugalinser
  • 9 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 romansallad
Myntadressing
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 tsk honung
  • 1 kruka hackad mynta
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2636 kJ / 631 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer