Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sparrissoppa med kräftstjärtar

Sparrissoppa med kräftstjärtar är en härligt färgstark och smakrik soppa som du enkelt tillagar. Soppans smaker kommer från hönsbuljong, sparris och sherry och den toppas med den krämiga röran på kräftstjärtar, dill och vispad grädde.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka upp buljongen i en gryta. Lägg i sparrisen och låt den koka under lock ca 5 min.
  2. Ta upp sparrisen med en hålslev. Skär av de översta topparna och spara dem till garnering. Lägg tillbaka resten av sparrisen i grytan och mixa soppan slät med en mixerstav.
  3. Häll i hälften av grädden och smaka av med sherry eller citron, salt och kajennpeppar. Låt soppan koka upp och vispa i maizenaredningen. Låt koka någon min. Blanda i den sparade sparrisen skuren i mindre bitar.
  4. Vispa resten av grädden till ett fast skum. Låt kräftstjärtarna rinna av och hacka dem. Blanda ner kräftstjärtarna i grädden och tillsätt dill.
  5. Smaka av med salt och kajennpeppar. Lägg en klick kräftgrädde i varje sopptallrik och häll den heta soppan över. Servera genast med rostat bröd till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g grön sparris
  • 1 l hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl torr sherry sk Fino (1/2 dl motsvarar 1 msk pressad saft av citron)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 msk maizenaredning för ljusa såser
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
  • 2 msk hackad dill
  • salt (att smaka av med)
  • 1/2 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan