Krämig pasta med tomat och kikärtor

29
6 Klimatsmart
Krämig pasta med tomat och kikärtor

Gillar du också när det går undan i köket? Då är denna krämig pasta med kikärtor, havrebaserad färskost och rostade solrosfrön något för dig. Supergod, enkel och dessutom vegansk! Bättre blir det ej!

Krämig pasta med tomat och kikärtor

Ingredienser

4 portioner
4 port fullkornspasta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
rapsolja
1 1/2 dl rostade solrosfrön
2 msk tomatpuré
1 förp havrebaserad färskost med tomat och basilika (à 150 g)
2 dl havregrädde
1 burk kokta kikärtor (à 380 g)
salt
peppar

Vid servering

färsk basilika

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Recept och bild i samarbete med Oatly.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Nina

2021-02-11

Helt okej vardagsrätt!

Emma

2021-01-12

Smakade inte gott

Emmy

2020-03-18

Fantastiskt gott! Passar mig som inte är så förtjust i fläskfärs. Plus att den än är helt vegansk 🙌

Näringsvärde per portion

Energi 2595 KJ / 617 kCal
Fett 28 g
Salt 2 g
Kolhydrater 67 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden