Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Krämig pasta med tomat och kikärtor

Gillar du också när det går undan i köket? Då är denna krämig pasta med kikärtor, havrebaserad färskost och rostade solrosfrön något för dig. Supergod, enkel och dessutom vegansk! Bättre blir det ej!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Finhacka löken och vitlöken. Stek löken i olja i en stekpanna i 8 minuter.
  4. Mixa solroskärnorna i en matberedare. Tillsätt i stekpannan med löken med tomatpuré, färskost och havregrädde. Låt det puttra ihop till en krämig sås.
  5. Häll av kikärterna och skölj i kallt vatten. Vänd ner kikärterna i såsen och smaka av med salt och peppar.
  6. Vid servering: Blanda såsen med den nykokta pastan och toppa med färsk basilika.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Recept och bild i samarbete med Oatly.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port fullkornspasta
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • rapsolja
  • 1 1/2 dl rostade solrosfrön
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 förp havrebaserad färskost med tomat och basilika (à 150 g)
  • 2 dl havregrädde
  • 1 burk kokta kikärter (à 380 g)
  • salt
  • peppar
Vid servering
  • färsk basilika

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2595 kJ / 617 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept