Krämig pasta med tomat och kikärtor
Gillar du också när det går undan i köket? Då är denna krämig pasta med kikärtor, havrebaserad färskost och rostade solrosfrön något för dig. Supergod, enkel och dessutom vegansk! Bättre blir det ej!
Ingredienser
4 portioner
4 port fullkornspasta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
rapsolja
1 1/2 dl rostade solrosfrön
2 msk tomatpuré
1 förp havrebaserad färskost med tomat och basilika (à 150 g)
2 dl havregrädde
1 burk kokta kikärtor (à 380 g)
salt
peppar
Vid servering
färsk basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2595 KJ / 617 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater67 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Skulle ni kunna förtydliga i receptet att solroskärnorna ska rostas? Det står bara i ingredienslistan men inte i tillvägagångssättet. Min make förstår inte det annars.
Caroline
2024-08-14Gott som sjutton. Lägg till 1 dl gott vitt vin medan du steker löken och lägger i tomatpuré och solrosfröna samt har i en lite nypa chili så lyfts rätten ännu mer.
Per
2024-01-21Helt okej vardagsrätt!
Nina
2021-02-11