Nötig morotssoppa med belugalinser
Krämig och smakrik morotssoppa med härligt sting av ingefära och lime och jordnötssmör. Toppa med belugalinser, koriander och saltade jordnötter och servera gärna med gott bröd till.
Ingredienser
4 portioner
500 g morot
1 stor gul lök
rapsolja
2 vitlöksklyftor
ca 1/2 dl finhackad ingefära
8 - 10 dl grönsaksbuljong
2 dl havregrädde
2 - 3 msk jordnötssmör
2 lime eller 1 citron
salt
peppar
Serveringsförslag
200 g kokta belugalinser (eller andra bönor/linser)
1 dl rostade, saltade jordnötter
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1863 KJ / 441 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater36 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade i kokosmjölk då vi inte hade havregrädde hemma. Använde färdigriven ingefära. Lite blekselleri fick vara med för att inte behöva kastas. Avslutade med lite japanska "soppnudlar". Inte löngre samma soppa precis men otroligt gott.
Marjaana
2024-02-12Så god! Även min partner som brukar vara skeptisk till soppa tyckte denna var toppen och vill laga den igen
Annika
2023-04-13Gott, hade hälften palsternacka och hälften morot. Fint med sötman och nötighets crunchet.
Kristin
2022-02-15