Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Taco med majsfritters och pico de gallo

Ta fredagstacosen till en ny nivå med friterade majsfritters och pico de gallo, en mexikansk tomatsalsa, serverat i mjuka tortillabröd tillsammans med havrefraiche och het sriracha. En helt växtbaserad taco!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Majsfritters: Häll av majset i en sil och låt rinna av. Blanda majs, lök, majsstärkelse, bakpulver, kikärtsmjöl och kryddor i en bunke. Blanda ner havregrädden och låt vila i 10–15 minuter. Smeten kommer att släppa vätska så att den blir kladdig och håller ihop.
  2. Hetta upp en stekpanna med ganska mycket olja (medelhög värme). Klicka i en rågad matsked smet direkt i pannan och stek/fritera ca 5 minuter på varje sida.
  3. Pico de gallo: Finhacka tomater, rödlök, chili och koriander och häll över i en skål. Häll av bönorna i en sil och låt rinna av. Gröp ur avokado med en sked, skär den i små bitar och tillsätt avokado och bönor i salsan. Smaksätt med lime, riven vitlök, salt och peppar.
  4. Vid servering: Fyll tortillabröd med majsfritters, pico de gallo, fraiche och toppa med tacosås eller srirachasås.

För alla

Kontrollera noga innehållet i tortillabrödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri växtbaserad grädde och fraiche. Välj glutenfritt tortillabröd.

Recept och bild i samarbete med Oatly.

Tips

Provstek en fritters först för att kontrollera att det är lagom med kryddor, värme/stektid och att de håller ihop (tillsätt lite mer majsstärkelse om de faller isär). Platta inte till för mycket med skeden, de ska vara lite asymmetriska i formen, frittersen får en godare konsistens om de inte är för kompakta.

Ingredienser

Portioner: 4
Majsfritters
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • 1 medelstor silverlök eller gul lök
  • 1 1/2 msk majsstärkelse
  • 1/2 msk bakpulver
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • ca 1 tsk cayennepeppar (eller annan chilipeppar)
  • 1 dl havregrädde
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • rapsolja
Pico de gallo
  • 3 tomater
  • 1/2 rödlök
  • ca 1/2 röd eller grön chilifrukt
  • 1 kruka grovhackad koriander
  • 1 burk kokta svarta bönor (à 400 g)
  • 2 avokado
  • 1/2 lime
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
Tillbehör
  • 2 dl havrebaserad crème fraiche
  • tacosås eller srirachasås
  • mjuka tortillabröd
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3205 kJ / 764 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer