Taco med majsfritters och pico de gallo
Ta fredagstacosen till en ny nivå med friterade majsfritters och pico de gallo, en mexikansk tomatsalsa, serverat i mjuka tortillabröd tillsammans med havrefraiche och het sriracha. En helt växtbaserad taco!
Ingredienser
4 portioner
Majsfritters
1 burk majskorn (à 340 g)
1 medelstor silverlök eller gul lök
1 1/2 msk majsstärkelse
1/2 msk bakpulver
2 dl kikärtsmjöl
ca 1 tsk cayennepeppar (eller annan chilipeppar)
1 dl havregrädde
1 tsk salt
svartpeppar
rapsolja
Pico de gallo
3 tomater
1/2 rödlök
ca 1/2 röd eller grön chilifrukt
1 kruka grovhackad koriander
1 burk kokta svarta bönor (à 400 g)
2 avokado
1/2 lime
1 riven vitlöksklyfta
salt
peppar
Tillbehör
2 dl havrebaserad fraiche
tacosås eller srirachasås
mjuka tortillabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3205 KJ / 764 kCal
Fett40 g
Salt4 g
Kolhydrater76 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergoda tacos! Vi tog vanlig grädde i och det blev väldigt gott och mättande, rekommenderas även om man inte vill köra helt växtbaserat!
Linnea
2024-01-27Jag utbrast OMFG medans jag åt detta eftersom det var så otroligt gott. Tips är att så fort smeten stått i en kvart kan man börja steka på medans man hackar färdigt det andra då man ändå får steka i 2-3 omgångar. Går snabbt. Kommer göras många gånger till!
Cornelia
2023-08-03Verkligen supergoda! Går det att ugnsbaka för att minska på fettet?
Emelie
2020-03-09Hej Emelie! Vad kul att du gillade receptet! Vi har tyvärr inte provlagat dessa i ugnen men det bör gå bra att laga dom i ugnen. De kanske inte blir lika krispiga dock. Om du testar göra fritters i ugnen så hör gärna av dig igen och berätta hur de blev! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-03-09