Solgul currygryta med sötpotatis, kål och kikärtor
En värmande vegansk currygryta som är enkel att variera utifrån grönsaker i säsong. Servera med rostad potatis, matvete eller andra klimatsmarta gryn. Tips på andra goda tillbehör är naanbröd, picklad rödlök, koriander och vitlöksdipp på havrebaserad fraiche. Mums!
Ingredienser
4-6 portioner
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
300 g sötpotatis
300 g blomkål
150 g svartkål eller grönkål
2 burkar kokta kikärtor (à 410 g)
rapsolja
1 1/2 msk curry
2 msk tomatpuré
salt
peppar
1 grönsaksbuljongtärning
2 1/2 dl vatten
5 dl havregrädde
2 msk mango chutney
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1967 KJ / 464 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater51 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God! Jag hade ingen mango chutney men tog ungefär lika mycket tahinipasta istället.
Kerstin
2024-01-18En fråga: Kan det funka med vitkål i stället för grön/svartkål??Men koka med den med övriga grönsaker såklart.
Viktoria
2022-09-13Hej Viktoria! Ja, vitkål och även savoykål funkar bra till detta recept. Hoppas att du gillar grytan! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-09-14En go-to rätt hemma hos mig! Går också hem hos icke-veganer, mycket bra recept att bjuda på när du får främmat. Annars toppen att göra matlådor av - blir inte ens trött på maten fast jag äter den varje dag i en vecka.
Noomi
2022-01-04