Solgul currygryta med sötpotatis, kål och kikärtor

49
13 Klimatsmart
Solgul currygryta med sötpotatis, kål och kikärtor

En värmande vegansk currygryta som är enkel att variera utifrån grönsaker i säsong. Servera med rostad potatis, matvete eller andra klimatsmarta gryn. Tips på andra goda tillbehör är naanbröd, picklad rödlök, koriander och vitlöksdipp på havrebaserad fraiche. Mums!

Solgul currygryta med sötpotatis, kål och kikärtor

Ingredienser

4-6
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
300 g sötpotatis
300 g blomkål
150 g svartkål eller grönkål
2 burkar kokta kikärtor (à 410 g)
rapsolja
1 1/2 msk curry
2 msk tomatpuré
salt
peppar
1 grönsaksbuljongtärning
2 1/2 dl vatten
5 dl havregrädde
2 msk mango chutney

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri växtbaserad grädde.

Recept och bild i samarbete med Oatly.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentarer

Noomi

2022-01-04

En go-to rätt hemma hos mig! Går också hem hos icke-veganer, mycket bra recept att bjuda på när du får främmat. Annars toppen att göra matlådor av - blir inte ens trött på maten fast jag äter den varje dag i en vecka.

Noomi

2021-10-11

Underbart god gryta. Mycket nöjd!

Marsha

2021-01-28

Jätte gott men nästa gång ska ha lite chili.

Näringsvärde per portion

Energi 1967 KJ / 464 kCal
Fett 20 g
Salt 2 g
Kolhydrater 51 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden