Solgul currygryta med sötpotatis, kål och kikärtor

En värmande vegansk currygryta som är enkel att variera utifrån grönsaker i säsong. Servera med rostad potatis, matvete eller andra klimatsmarta gryn. Tips på andra goda tillbehör är naanbröd, picklad rödlök, koriander och vitlöksdipp på havrebaserad fraiche. Mums!

Ingredienser
4-6 portioner
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
300 g sötpotatis
300 g blomkål
150 g svartkål eller grönkål
2 burkar kokta kikärtor (à 410 g)
rapsolja
1 1/2 msk curry
2 msk tomatpuré
salt
peppar
1 grönsaksbuljongtärning
2 1/2 dl vatten
5 dl havregrädde
2 msk mango chutney
Gör så här
00:08:00
00:08:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1967 KJ / 464 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater51 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod! Men den tog mig mycket längre tid att göra, hackar väl inte så snabbt. Gjorde små tärningar av sötpotatisen och gjorde små små buketter av blomkålen och kokade lite längre, kanske 20 min. Det blev perfekt för min 10-månaders bebis som inte ville sluta äta. Serverade med havreris-det passade bra.
Moa
2024-11-07God! Jag hade ingen mango chutney men tog ungefär lika mycket tahinipasta istället.
Kerstin
2024-01-18En fråga: Kan det funka med vitkål i stället för grön/svartkål??Men koka med den med övriga grönsaker såklart.
Viktoria
2022-09-13Hej Viktoria! Ja, vitkål och även savoykål funkar bra till detta recept. Hoppas att du gillar grytan! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-09-14