Solgul currygryta med sötpotatis, kål och kikärtor

34
9 Klimatsmart
Solgul currygryta med sötpotatis, kål och kikärtor

En värmande vegansk currygryta som är enkel att variera utifrån grönsaker i säsong. Servera med rostad potatis, matvete eller andra klimatsmarta gryn. Tips på andra goda tillbehör är naanbröd, picklad rödlök, koriander och vitlöksdipp på havrebaserad fraiche. Mums!

Skriv ut
Solgul currygryta med sötpotatis, kål och kikärtor

Ingredienser

4-6
1
stor gul lök
3
vitlöksklyftor
300 g
sötpotatis
300 g
blomkål
150 g
svartkål eller grönkål
2
burkar kokta kikärter (à 410 g)
-
rapsolja
1.5 msk
curry
2 msk
tomatpuré
-
salt
-
peppar
1
grönsaksbuljongtärning
2.5 dl
vatten
5 dl
havregrädde
2 msk
mango chutney

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri växtbaserad grädde.

Recept och bild i samarbete med Oatly.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Matilda

11/19/2020

Syra saknas, jag adderade 3/4 lime på slutet. Saknas även hetta, jag rev i 1 msk ingefära med grönsakerna & hackade i två chili-frukter. Skippade sötpotatis (no fan) & körde 50/50 morot & röda linser istället. Blev grymt gott.

Crister

11/17/2020

En klar favvo

Tommy

10/10/2020

Riktigt gott! Har kommit att bli en av våra favoriter, som passar mycket bra under höst och vinter. Smaskens!

Näringsvärde per portion

Energi 1967 KJ / 464 kCal
Fett 20 g
Salt 2 g
Kolhydrater 51 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept