Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kalvstek med pumpa, vita bönor och citron

Kalvstek med ugnsrostad butternutpumpa, bönor och gremoulata. Sjud steken i vin, olivolja, tomat och buljong med lagerblad och vitlök i en gryta. Eller i tryckkokare så är den klar på en halvtimme. Servera steken skivad i såsen med vita bönor, pumpa och gremoulata som tillbehör till pasta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala morötter, lök och vitlök. Tärna morötter och lök. Finhacka vitlöken.
  2. Bryn kalvsteken och grönsakerna i olivoljan. Tillsätt vin, buljong och lagerblad. Skär tomaterna i grova tärningar och lägg dem i grytan. Koka sakta under lock ca 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 225˚C. Sätt in en plåt i ugnen.
  4. Dela, kärna ur och skala pumpan med en kniv. Skär pumpan i 3 cm tärningar, blanda dem med olivoljan och krydda med salt och peppar. Lägg pumpan på den förvärmda plåten och rosta 20-25 minuter.
  5. Hacka örter och skalad vitlök. Riv det yttersta av skalet på citronen och pressa ur saften.
  6. Blanda den rostade pumpan med örter, vitlök och citronskal. Smaksätt med citronsaft.
  7. Skölj bönorna och låt de rinna av. Ta upp köttet och skiva det. Lägg bönorna i buljongen och koka upp. Lägg i köttskivorna snyggt.
  8. Till servering: Servera köttet med tomat/bönbuljongen, rostad pumpa, nykokt tagliatelle och hyvlad parmesan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Koka i tryckkokare: Följ receptet men koka ca 30 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • ca 1 kg kalvstek
  • 1 msk olivolja
  • 2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
  • 3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 lagerblad
  • 4 tomater
  • 1 butternutpumpa
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • peppar
  • 1 kruka mejram
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron
  • ca 400 g kokta stora vita bönor
Till servering
  • färsk tagliatelle
  • hyvlad parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3802 kJ / 909 kCal