Toast med vitlöksstekta bönor och riven pecorino

9
1
Toast med vitlöksstekta bönor och riven pecorino

Krispigt smörstekt toast toppad med krämiga, vitlöksstekta cannellinibönor och riven pecorino. Detta recept med vita bönor överglänser de flesta! Servera toasten till en fräsch sallad eller en värmande soppa.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2021

Toast med vitlöksstekta bönor och riven pecorino

Ingredienser

2 portioner
1
förp cannellinibönor eller små kokta vita bönor (à 380 g)
2
vitlöksklyftor
2 msk
olivolja
1 tsk
konc grönsaksfond
1/2 dl
vatten
1/2 dl
riven pecorinoost
-
salt
-
svartpeppar
2
skivor ljust surdegsbröd
1 msk
smör

Till servering

riven pecorinoost

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ost och smör mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Catrine

2021-05-08

Oerhört gott!

Testa liknande recept