Rostad pumpa med apelsin | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rostad pumpa med apelsin

Överraska middagsgästerna med en mumsig pumpa- och apelsinsallad till varmrätten! De krispiga pumpakärnorna som rostats blir ett fint komplement till den mjuka butternutsquashen som bakats i ugnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rosta pumpakärnorna i en torr och het stekpanna.
  3. Skala, halvera och gröp ut kärnorna ur pumpan. Skär i 3-4 cm stora bitar.
  4. Lägg pumpabitarna i en långpanna och ringla över olivolja. Lägg på rosmarinkvistar och krydda med salt och peppar.
  5. Blanda runt och ställ in i ugnen 20-25 minuter tills pumpan är mjuk och har fått färg. Låt svalna och lägg på ett fat.
  6. Dressing: Vispa ihop apelsinskal, apelsinjuice, rapsolja, salt och peppar.
  7. Skala apelsinerna med kniv, skär ut hinnfria klyftor och blanda med pumpan. Häll på dressingen och strö över pumpakärnorna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 msk pumpakärnor naturella
  • 1 butternutsquash (à ca 1 kg)
  • 2 msk olivolja
  • 4 rosmarinkvistar
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 apelsiner
Dressing
  • finrivet skal av 1 apelsin
  • 1 msk fäskpressad apelsinjuice
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan