Krämig pasta med rosmarin, pumpa och vita bönor

Testa något nytt och gör pastasåsen i ugnen. Du slipper både oset och rörandet och kan göra något kul under tiden. I den krämiga pastasåsen gömmer sig vitlök, rosmarin, butternutpumpa och vita bönor. Addera färsk spenat och parmesan – oj, så gott!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Ingredienser
4 portioner
600 g butternutpumpa
1 förp vita bönor (à 380 g)
2 dl vispgrädde
1 finriven vitlöksklyfta
1 msk konc grönsaksfond
1 tsk torkad rosmarin
ev 2 rosmarinkvistar
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
300 g färsk pasta
2 dl kokvatten
65 g babyspenat
Till servering
finriven parmesan
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkninen är inkl. parmesanost.
Energi2712 KJ / 648 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater72 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
15 stVad svarar du på Peders kommentar, Christina? Jag hade stjärnanis i, så gott!
Christian
Barnmat? Det beror väl hur man gör 😁 vårt blev jättegott. Addade chiliflakes en extra vitlöksklyfta och dubbelt fond. Nu efter skulle det varit gott med röd paprika i
Peder
Slöseri på fin pumpa då receptet inte utnyttjar dess förmåga att bära smaker, den blev mest bara soggig och smaklös. Saknade även tuggmotstånd i rätten, liksom något som stack ut smakmässigt. Vår 28 månaders parmesan räddade rätten någorlunda.
Karin