Krämig pasta med rosmarin, pumpa och vita bönor

Betyg 4 av 5.63 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Krämig pasta med rosmarin, pumpa och vita bönor

Testa något nytt och gör pastasåsen i ugnen. Du slipper både oset och rörandet och kan göra något kul under tiden. I den krämiga pastasåsen gömmer sig vitlök, rosmarin, butternutpumpa och vita bönor. Addera färsk spenat och parmesan – oj, så gott!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Krämig pasta med rosmarin, pumpa och vita bönor

Ingredienser

4 portioner
600 g butternutpumpa
1 förp vita bönor (à 380 g)
2 dl vispgrädde
1 finriven vitlöksklyfta
1 msk konc grönsaksfond
1 tsk torkad rosmarin
ev 2 rosmarinkvistar
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
300 g färsk pasta
2 dl kokvatten
65 g babyspenat

Till servering

finriven parmesan

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

15 st
  • Vad svarar du på Peders kommentar, Christina? Jag hade stjärnanis i, så gott!

    Christian

  • Barnmat? Det beror väl hur man gör 😁 vårt blev jättegott. Addade chiliflakes en extra vitlöksklyfta och dubbelt fond. Nu efter skulle det varit gott med röd paprika i

    Peder

  • Slöseri på fin pumpa då receptet inte utnyttjar dess förmåga att bära smaker, den blev mest bara soggig och smaklös. Saknade även tuggmotstånd i rätten, liksom något som stack ut smakmässigt. Vår 28 månaders parmesan räddade rätten någorlunda.

    Karin

  • Bebismat!

    Christina

  • Mycket gott!

    Pia

  • I sin helhet god rätt men pumpan smakade i sig ingenting och har skum konsistens. Ok som vego alternativ.

    Linda

  • Låga smaker och mosigt. Mer barnmat än vuxenmat (och i de fallen, stackars barnen).

    Evelina

  • Bjöd en kompis på den här rätten, hon älskade den. Jag tyckte den var god också. Använde vanlig pumpa och havregrädde

    Jenny

  • När ska bönorna i ?

    Gabriella

    Hej Gabriella! Du blandar ner bönorna i pumpan tillsammans med lite pastavatten i steg 4. Hoppas det smakar. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Det här var supergott! Jag tog cannelinibönor istället och lät de följa med i gräddblandningen i ugnen med pumpan som ett täcke över. Blandade in citron-zest och chiliflakes i grädde för hetta och arom. Avslutade med att pressa lite citron över när jag blandade ihop såsen med pastan.

    Henrik

Näringsvärde per portion

Näringsberäkninen är inkl. parmesanost.
Energi2712 KJ / 648 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater72 g
Protein19 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pumpa med stekt ägg
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pumpapasta med valnötter och brynt smör
    Betyg 3.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saffranscurry med butternutpumpa
    Betyg 4.1 av 5.87 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Falafel med pumpa och chilifraiche
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad