Krämig pasta med paprika och kotlettbacon
En snabblagad och krämig pastarätt slänger du enkelt ihop en vardagskväll när middagen inte får ta så lång tid. Här smaksätts pastasåsen med paprikapesto, kotlettbacon och mumsiga champinjoner. Servera gärna med tomatklyftor. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna fettuccine)
2 förp kotlettbacon (à 120 g)
250 g champinjoner
1/2 msk olja
130 g pestopaprika
3 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
salt
peppar
3 tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2705 KJ / 646 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater61 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Skippa mjölken, ta grädde direkt. Så mycket bättre
Maria
2021-02-23Alla i familjen gillade detta! Piffade med en vitlöksklyfta och en skvätt vitt vin.
Betty ulrika
2017-12-05tycker att det är tråkigt att ni har valt pesto med massa nötter i en familjekasse med tanke på allergier. Så ikväll vart det bara pasta med bacon...
Mikaela
2017-12-04