Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Krämig pasta med paprika och kotlettbacon

En snabblagad och krämig pastarätt slänger du enkelt ihop en vardagskväll när middagen inte får ta så lång tid. Här smaksätts pastasåsen med paprikapesto, kotlettbacon och mumsiga champinjoner. Servera gärna med tomatklyftor. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär baconet i breda bitar. Ansa och skär champinjonerna i kvartar. Stek bacon och svamp i oljan. 
  3. Blanda pesto, mjölk och majsstärkelse och vänd ner i pannan. Låt sjuda någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär tomaterna i klyftor. Servera gärna med en vinägrett.
  5. Servera pastan med baconsås och tomater.

För alla

Rätten innehåller mjölk.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: läs noga innehållet i peston, byt ev till tapenade. Använd laktosfri mjölk.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston).

Tips

Stek svampen i vitlök och krydda såsen med timjan eller persilja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna fettuccine)
  • 2 förp kotlettbacon (à 120 g)
  • 250 g champinjoner
  • 1/2 msk olja
  • 130 g pestopaprika
  • 3 dl mjölk
  • 2 tsk majsstärkelse
  • salt
  • peppar
  • 3 tomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2705 kJ / 646 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB