Baconpasta med tomat och majs
Krångla inte till det! Bacon och lök steks i pannan innan de omges av matlagningsgrädde, mjölk och tomatpuré. Majsstärkelsen gör att såsen blir lite krämigare, vilket absolut är att föredra! Ät ihop med pasta, majs och körsbärstomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2021
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 förp tärnat bacon (à 140 g)
2 msk tomatpuré
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
salt
peppar
4 port pasta (gärna linguine)
1 förp majskorn (à 150 g)
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2856 KJ / 683 kCal
Fett34 g
Salt2.7 g
Kolhydrater68 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ett dåligt recept! I ett försök att rädda det skippade jag mjölk och maizena eftersom jag inte vill ha en seg stuvning men jag borde definitivt skippat tomatpurén eftrrsom den tog död på baconsmaken. Mitt råd: laga något annat!
Johann
2021-03-15Enkel och helt ok. Båda barnen åt.
Ulrika
2021-01-21Blev väldigt gott men lite snålt med två paket bacon på 4personer, köpte till ett extra så blev det perfekt.
André
2021-01-17