Svamppasta med bacon
En snabb men ack så god middag som passar både stora och små. Pastan, gärna linguine, serveras med bacon och champinjoner i en krämig sås på crème med smak av svamp och tryffel. Servera pastan med såsen och toppa slutligen med kryddig ruccola!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna linguine)
1 gul lök
250 g champinjoner
1 msk olja
2 förp tärnat bacon (à 140 g)
2 dl mjölk
130 g crème svamp med tryffel
peppar
Till servering
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2687 KJ / 643 kCal
Fett34 g
Salt1.5 g
Kolhydrater58 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt äckligt
Emil
2023-12-20Ersätt gärna, om ni kan, champinjoner mot kantareller och lägg till en klick chilisås. Mmmm gotti gott gott
Diana
2022-05-23Använder vanlig creme fraice istället och kryddar med tomatpuré och paprikakrydda, en av favoriträtterna här hemma!
Ida
2022-01-18