Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svamppasta med bacon

En snabb men ack så god middag som passar både stora och små. Pastan, gärna linguine, serveras med bacon och champinjoner i en krämig sås på crème med smak av svamp och tryffel. Servera pastan med såsen och toppa slutligen med kryddig ruccola!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Dela svampen i kvartar.
  3. Stek lök och svamp i oljan i en stekpanna. Tillsätt baconet och stek tills det fått färg.
  4. Rör ner mjölk och svampcrème i stekpannan och låt koka upp. Smaka av med peppar.
  5. Till servering: Servera pastan och såsen med ruccola.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri dryck.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Krydda gärna såsen med lite timjan eller persilja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna linguine)
  • 1 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk olja
  • 2 förp tärnat bacon (à 140 g)
  • 2 dl mjölk
  • 130 g crème svamp med tryffel
  • peppar
Till servering
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2687 kJ / 643 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept