UNDER 30 MIN | Medel

Pasta med bacon och timjan

Klassiska rätter som denna kan man inte välja bort! Att salt bacon passar ihop med pasta är sen gammalt, och i detta recept vänds det knaperstekta baconet ner i en krämig sås gjord på bland annat matlagningsgrädde och oliver! Servera ihop med en liten sallad bredvid.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Repa och hacka timjanen. Skär salladen i klyftor och tomaterna i halvor.
  3. Häll av oliverna. 
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Skär baconet i mindre delar och stek det i en stekpanna utan fett tills det blir krispigt. Häll av lite av fettet från pannan. Rör i timjanen, grädden och mjölken blandad med majsstärkelsen och sjud några minuter. Smaka av med peppar. Tillsätt oliverna.
  6. Servera pastan med sås, sallad och tomater.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 kruka timjan
  • 2 hjärtsalladshuvuden
  • 250 g körsbärstomater
  • 140 g oliver med pimiento
  • 4 port pasta (gärna spaghetti)
  • 2 förp skivat bacon (à 140 g)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 tsk majsstärkelse
  • svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2785 kJ / 666 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept