Krämig pasta med kyckling och saffran

Mums, en snabb och riktigt krämig pastarätt! Den fina gula färgen på såsen kommer från saffran, som är den dyrbaraste av alla kryddor. Stek vitlök och lök tillsammans i en stekpanna och tillsätt sedan vätskan för att få till det krämiga, strö sedan saffran och till sist tomatpuré. Vips – du har en ljuvlig sås!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2015

Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2594 KJ / 620 kCal
Fett22 g
Salt2.82 g
Kolhydrater54 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
16 stSupergott. Bytte ut bönorna mot sugarsnaps. Smakade underbart gott av saffran
Ann-charlotte
Man får ut så mycket mer smak av saffranen och tomatpurén om man fräser dessa med löken, det torde era testkockar också veta och skriva i receptet.
Camilla
Bytte ut till körsbärstomater och persilja ovanpå istället, det var det som fanns hemma! Lite extra saffran gjorde susen! Tack 🙏🏻
Lise-lotte
Ordningen på beskrivningen är efterbliven
Daniel
Själva receptet eller mer beskrivning av hur man tillagar har några informationsbrister. Men i övrigt resultat i smak är mycket överraskande med positiv omdöme. Med extra tillsatt ananas ger lite mer klar smak, men det är upp till varje tuggan hur smaken
Rafal
Tack för din kommentar Rafal. Jag har sett över receptet och korrigerat lite i ordningen på tillagningen. Hör gärna av dig igen om något annat var oklart. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Bjöd en väninna nu innan advent sååå gott
Johanna
Vi dubblade saffransmängden, och nästa gång blir det nog mer lök också. Blev överraskad över hur väl saffran och tomt gick ihop
Anne
Kryddade lite mer. Vitlök och lök, 1 g saffran. Vi gillar mat med drag i! Kycklingen hade inte riktigt tinat så tog lite längre tid!
Birgit
Hade ingen saffran hemma. Så gjorde som Helena skrev så jag tog Red Curry ca 0.5 tsk men tog även och pudra över paprika pulver Detta blev jätte gott
Thomas
Mycket gott! Några små ändringar men omtyckt av hela familjen!
Susanne