Krämig pasta med kyckling och saffran

Betyg 3.3 av 5.256 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
Krämig pasta med kyckling och saffran

Mums, en snabb och riktigt krämig pastarätt! Den fina gula färgen på såsen kommer från saffran, som är den dyrbaraste av alla kryddor. Stek vitlök och lök tillsammans i en stekpanna och tillsätt sedan vätskan för att få till det krämiga, strö sedan saffran och till sist tomatpuré. Vips – du har en ljuvlig sås!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2015

Krämig pasta med kyckling och saffran

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna gnocchi)
2 vitlöksklyftor
2 tomater
150 g haricots verts (bönor)
ca 650 g minutfilé av kyckling
1 msk olja
salt
peppar
1 dl hackad gul lök
1 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 g saffran
1 msk tomatpuré
65 g mangoldskott

Gör så här

00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

16 st
  • Supergott. Bytte ut bönorna mot sugarsnaps. Smakade underbart gott av saffran

    Ann-charlotte

  • Man får ut så mycket mer smak av saffranen och tomatpurén om man fräser dessa med löken, det torde era testkockar också veta och skriva i receptet.

    Camilla

  • Bytte ut till körsbärstomater och persilja ovanpå istället, det var det som fanns hemma! Lite extra saffran gjorde susen! Tack 🙏🏻

    Lise-lotte

  • Ordningen på beskrivningen är efterbliven

    Daniel

  • Själva receptet eller mer beskrivning av hur man tillagar har några informationsbrister. Men i övrigt resultat i smak är mycket överraskande med positiv omdöme. Med extra tillsatt ananas ger lite mer klar smak, men det är upp till varje tuggan hur smaken

    Rafal

    Tack för din kommentar Rafal. Jag har sett över receptet och korrigerat lite i ordningen på tillagningen. Hör gärna av dig igen om något annat var oklart. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Bjöd en väninna nu innan advent sååå gott

    Johanna

  • Vi dubblade saffransmängden, och nästa gång blir det nog mer lök också. Blev överraskad över hur väl saffran och tomt gick ihop

    Anne

  • Kryddade lite mer. Vitlök och lök, 1 g saffran. Vi gillar mat med drag i! Kycklingen hade inte riktigt tinat så tog lite längre tid!

    Birgit

  • Hade ingen saffran hemma. Så gjorde som Helena skrev så jag tog Red Curry ca 0.5 tsk men tog även och pudra över paprika pulver Detta blev jätte gott

    Thomas

  • Mycket gott! Några små ändringar men omtyckt av hela familjen!

    Susanne

Näringsvärde per portion

Energi2594 KJ / 620 kCal
Fett22 g
Salt2.82 g
Kolhydrater54 g
Protein48 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Sojakyckling med sesammajonnäs
    Betyg 2.7 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Torsk med brynt smörcitronette
    Betyg 4 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Haricots verts med citron och vitlök
    Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad