Krämig pasta med kyckling och saffran

243
11
Krämig pasta med kyckling och saffran

Mums, en snabb och riktigt krämig pastarätt! Den fina gula färgen på såsen kommer från saffran, som är den dyrbaraste av alla kryddor. Stek vitlök och lök tillsammans i en stekpanna och tillsätt sedan vätskan för att få till det krämiga, strö sedan saffran och till sist tomatpuré. Vips – du har en ljuvlig sås!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2015

Krämig pasta med kyckling och saffran

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna gnocchi)
2
vitlöksklyftor
150 g
haricots verts
2
tomater
ca 650 g
minutfilé av kyckling
1 msk
olja
-
salt och peppar
1 dl
hackad gul lök
1 dl
mjölk
1 1/2 dl
vispgrädde
1/2 g
saffran
1 msk
tomatpuré
65 g
mangoldskott

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Smaka av såsen med en aning vinäger.

Vad tyckte du om receptet?

243

Kommentarer

Johanna

11/28/2020

Bjöd en väninna nu innan advent sååå gott

Anne

11/24/2020

Vi dubblade saffransmängden, och nästa gång blir det nog mer lök också. Blev överraskad över hur väl saffran och tomt gick ihop

Birgit

8/26/2020

Kryddade lite mer. Vitlök och lök, 1 g saffran. Vi gillar mat med drag i! Kycklingen hade inte riktigt tinat så tog lite längre tid!

Näringsvärde per portion

Energi 2594 KJ / 620 kCal
Fett 22 g
Salt 2.82 g
Kolhydrater 54 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept