Krämig pasta med kyckling och saffran
Mums, en snabb och riktigt krämig pastarätt! Den fina gula färgen på såsen kommer från saffran, som är den dyrbaraste av alla kryddor. Stek vitlök och lök tillsammans i en stekpanna och tillsätt sedan vätskan för att få till det krämiga, strö sedan saffran och till sist tomatpuré. Vips – du har en ljuvlig sås!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna gnocchi)
2 vitlöksklyftor
2 tomater
150 g haricots verts (bönor)
ca 650 g minutfilé av kyckling
1 msk olja
salt
peppar
1 dl hackad gul lök
1 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 g saffran
1 msk tomatpuré
65 g mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2594 KJ / 620 kCal
Fett22 g
Salt2.82 g
Kolhydrater54 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott. Bytte ut bönorna mot sugarsnaps. Smakade underbart gott av saffran
Ann-charlotte
2024-05-15Man får ut så mycket mer smak av saffranen och tomatpurén om man fräser dessa med löken, det torde era testkockar också veta och skriva i receptet.
Camilla
2024-02-27Bytte ut till körsbärstomater och persilja ovanpå istället, det var det som fanns hemma! Lite extra saffran gjorde susen! Tack 🙏🏻
Lise-lotte
2023-12-13