Mums, en snabb och riktigt krämig pastarätt! Den fina gula färgen på såsen kommer från saffran, som är den dyrbaraste av alla kryddor. Stek vitlök och lök tillsammans i en stekpanna och tillsätt sedan vätskan för att få till det krämiga, strö sedan saffran och till sist tomatpuré. Vips – du har en ljuvlig sås!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
47 2015
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Johanna
11/28/2020Bjöd en väninna nu innan advent sååå gott
Anne
11/24/2020Vi dubblade saffransmängden, och nästa gång blir det nog mer lök också. Blev överraskad över hur väl saffran och tomt gick ihop
Birgit
8/26/2020Kryddade lite mer. Vitlök och lök, 1 g saffran. Vi gillar mat med drag i! Kycklingen hade inte riktigt tinat så tog lite längre tid!