Mums, en snabb och riktigt krämig pastarätt! Den fina gula färgen på såsen kommer från saffran, som är den dyrbaraste av alla kryddor. Stek vitlök och lök tillsammans i en stekpanna och tillsätt sedan vätskan för att få till det krämiga, strö sedan saffran och till sist tomatpuré. Vips – du har en ljuvlig sås!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2015
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ordningen på beskrivningen är efterbliven
Daniel
2022-09-18Själva receptet eller mer beskrivning av hur man tillagar har några informationsbrister. Men i övrigt resultat i smak är mycket överraskande med positiv omdöme. Med extra tillsatt ananas ger lite mer klar smak, men det är upp till varje tuggan hur smaken
Rafal
2022-07-06Tack för din kommentar Rafal. Jag har sett över receptet och korrigerat lite i ordningen på tillagningen. Hör gärna av dig igen om något annat var oklart. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2022-07-07Bjöd en väninna nu innan advent sååå gott
Johanna
2020-11-28