Currylaksa

Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
3
Currylaksa

Currylaksa är en nudelrätt med asiatiska toner som du tillagar med kokta grönsaker och en smakrik soppa på bland annat currypaste, kokosmjölk, kanel och stjärnanis. Vid servering häller du soppan med curry över de nykokta nudlarna och grönsakerna.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006

Currylaksa

Ingredienser

4 portioner
1 kyckling
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olja
2 msk kryddpaste eller någon indisk currypaste
3 msk currypulver
2 burkar kokosmjölk (à 400 ml)
1/2 kanelstång
1 stjärnanis
ev vatten (beroende på hur tjock och mustig man vill ha såsen/buljongen)
2 msk konc kycklingfond
ca 1/2 dl socker
salt

Sopptillbehör

1 aubergine
2 - 3 ägg
250 g äggnudlar eller breda risnudlar
100 g haricots verts (bönor)
1 burk böngroddar
mynta
färsk röd chilifrukt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Jättebra recept. Gjort flera gånger. Använder tofu istället för kyckling och grön currypasta.

Elin

2021-10-09

Ett recept vi haft och använt i över 10år! Vi använder mindre socker och givetvis endast de tillbehör vi tycker om.

Emma

2018-11-17

Ett väldigt gott recept som enkelt går att variera med olika tillbehör, går även bra att servera till ris eller couscous istället för nudlar om man vill ha något som absorberar mer av vätskan i grytan. Var försiktig med stjärnanisen bara, den är lätt att överdosera.

Magnus

2007-01-12

Testa liknande recept

Gaeng ped moo
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kinesisk sojakyckling med wokade grönsaker
Betyg 3.2 av 5.
102 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Apelsin- och stjärnanisglacerad kyckling
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsinsallad med stjärnanis och kanel
Betyg 4.2 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persikovårrulle
Betyg 2.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stjärnanisstekta bananer med glass
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga