Currylaksa är en nudelrätt med asiatiska toner som du tillagar med kokta grönsaker och en smakrik soppa på bland annat currypaste, kokosmjölk, kanel och stjärnanis. Vid servering häller du soppan med curry över de nykokta nudlarna och grönsakerna.
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2006
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden och nudlarna.
Gör glutenfri: välj nudlar utan gluten.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i fonden och använd ev mjölkfri buljongtärning.
Gör äggfri: uteslut äggen som tillbehör och välj nudlar som passar.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Elin
2021-10-09Jättebra recept. Gjort flera gånger. Använder tofu istället för kyckling och grön currypasta.
Emma
2018-11-17Ett recept vi haft och använt i över 10år! Vi använder mindre socker och givetvis endast de tillbehör vi tycker om.
Magnus
2007-01-12Ett väldigt gott recept som enkelt går att variera med olika tillbehör, går även bra att servera till ris eller couscous istället för nudlar om man vill ha något som absorberar mer av vätskan i grytan. Var försiktig med stjärnanisen bara, den är lätt att överdosera.