Currylaksa

10
3
Currylaksa

Currylaksa är en nudelrätt med asiatiska toner som du tillagar med kokta grönsaker och en smakrik soppa på bland annat currypaste, kokosmjölk, kanel och stjärnanis. Vid servering häller du soppan med curry över de nykokta nudlarna och grönsakerna.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006

Currylaksa

Ingredienser

4 portioner
1 kyckling
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olja
2 msk kryddpaste eller någon indisk currypaste
3 msk currypulver
2 burkar kokosmjölk (à 400 ml)
1/2 kanelstång
1 stjärnanis
ev vatten (beroende på hur tjock och mustig man vill ha såsen/buljongen)
2 msk konc kycklingfond
ca 1/2 dl socker
salt

Sopptillbehör

1 aubergine
2 - 3 ägg
250 g äggnudlar eller breda risnudlar
100 g haricots verts (bönor)
1 burk böngroddar
mynta
färsk röd chilifrukt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden och nudlarna.
Gör glutenfri: välj nudlar utan gluten.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i fonden och använd ev mjölkfri buljongtärning.
Gör äggfri: uteslut äggen som tillbehör och välj nudlar som passar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Elin

2021-10-09

Jättebra recept. Gjort flera gånger. Använder tofu istället för kyckling och grön currypasta.

Emma

2018-11-17

Ett recept vi haft och använt i över 10år! Vi använder mindre socker och givetvis endast de tillbehör vi tycker om.

Magnus

2007-01-12

Ett väldigt gott recept som enkelt går att variera med olika tillbehör, går även bra att servera till ris eller couscous istället för nudlar om man vill ha något som absorberar mer av vätskan i grytan. Var försiktig med stjärnanisen bara, den är lätt att överdosera.