Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Currylaksa

Currylaksa är en nudelrätt med asiatiska toner som du tillagar med kokta grönsaker och en smakrik soppa på bland annat currypaste, kokosmjölk, kanel och stjärnanis. Vid servering häller du soppan med curry över de nykokta nudlarna och grönsakerna.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingen i mindre bitar.
  2. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Hetta upp oljan i en wok eller traktörpanna. Fräs lökhack och currypaste under omrörning tills den aromatiska doften kommer fram, 5-7 minuter.
  3. Tillsätt currypulvret och stek på låg värme under omrörning tills curryn har "pecah", brutit ut från oljan. Det får inte bränna vid.
  4. Stek kycklingen i curryn under omrörning några minuter. Tillsätt kokosmjölken. Lägg i kanelstång och stjärnanis. Låt koka upp. Sänk värmen och lämna det hela att sjuda i 20-30 minuter. Rör om ibland. Tillsätt kycklingfond, socker och salt till önskad smak.
  5. Tillbehör: Skär auberginen i tunna skivor. Stek dem i olja på hög värme och låt sedan rinna av på hushållspapper.
  6. Koka äggen i 5-6 minuter. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Koka haricots verts hastigt i lättsaltat vatten.
  7. Fördela nudlarna i djupa skålar. Lägg på kycklingbitar, aubergine, ägghalva och haricots verts. Häll över soppan. Toppa med mynta och chiliringar. Servera genast.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden och nudlarna.
Gör glutenfri: välj nudlar utan gluten.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i fonden och använd ev mjölkfri buljongtärning.
Gör äggfri: uteslut äggen som tillbehör och välj nudlar som passar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kyckling
  • 4 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olja
  • 2 msk kryddpaste eller någon indisk currypaste
  • 3 msk currypulver
  • 2 burkar kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1/2 kanelstång
  • 1 stjärnanis
  • ev vatten (beroende på hur tjock och mustig man vill ha såsen/buljongen)
  • 2 msk konc kycklingfond
  • ca 1/2 dl socker
  • salt
Sopptillbehör
  • 1 aubergine
  • 2 - 3 ägg
  • 250 g äggnudlar eller breda risnudlar
  • 100 g haricots verts
  • 1 burk böngroddar
  • mynta
  • färsk röd chilifrukt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer