Krämig pasta med halloumi och tomat

Krämig pasta med halloumi och tomat, ett snabblagat recept med vinnande ingredienser som vitlök, härlig ost och pasta, gärna gnocchi. Den smakrika såsen kryddas med persilja, basilika, salt och peppar och en fantastisk doft sprider sig i köket! Blanda såsen med pastan och toppa med halloumi.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2015

Ingredienser
4 portioner
4 port gnocchi pasta
150 g haricots verts (bönor) färska eller frysta
2 vitlöksklyftor
2 tomater
400 g halloumi eller grillost
1 msk olja
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 tsk torkad persilja
1 tsk torkad basilika
salt
peppar
65 g babyspenat
Gör så här
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3171 KJ / 760 kCal
Fett43 g
Salt6.26 g
Kolhydrater57 g
Protein34 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiskt gott!
Ann-christin
2025-08-10Jag blev lite orolig med tanke på nedanstående kommentarer men blev positivt överraskad! Blev visst krämigt (speciellt med pastavatten)! Hade även i lite syra i såsen, en liten skvätt äppelcidervinäger vilket verkligen fick ihop smaken (lade även i lite cayennepeppar och vitlökspulver) Det står dock inget om vart babyspenaten ska vara men jag slängde i den i såsen innan jag vände ner pastan. Ett gott tips till de som älskar halloumi är att använda en nypa MSG på, helt galet gott och ni kommer inte att äta halloumi utan det om ni testar!
Nils arne
2025-08-06Smaklöst och absolut inte krämig! Även med mer kryddor
Ywonne
2025-07-31