Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig pasta med bacon

Det här är en trevlig och snabblagad pastarätt som passar utmärkt till lunch eller middag. Pastan blir härligt krämig tack vare grädden och mjölken och får sin sälta från knaperstekt bacon. De krispiga haricots verts som serveras till ger stuns till rätten. Smaka av med peppar och dijonsenap.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
  2. Ansa och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöken.
  3. Stek baconet knaprigt, tillsätt purjolöken och vitlöken, låt det fräsa med ett par minuter. Rör ner grädde och mjölk låt det koka upp. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten och låt det koka några minuter. Smaka av med peppar och dijonsenap.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ansa bönorna. Låt dem koka med pastan de sista 4 minuterna. Häll av vattnet och låt rinna av väl och häll tillbaka i kastrullen.
  5. Vänd ner baconsåsen i pastakastrullen och blanda väl.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Klimatanpassa

Våga vego! Skippa baconet nästa gång och lägg istället till någon dl knapriga, salta valnötter och några buketter broccoli. Minskar klimatpåverkan för denna rätt med 85% och gör också gott för dig med minskade mängder mättat fett och salt!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna mezze maniche)
  • 1/2 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 förp tärnat bacon (à 140 g)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 msk maizena majsstärkelse
  • salt och peppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 150 g haricots verts
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2557 kJ / 612 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept