Stekt torskfilé med bacon, äpple och pepparrotsgrädde
Denna rätt bidrar till en extra smakupplevelse då pepparrotsgrädden och blandningen av äpple och bacon är en bra kombination. Fräset gör du genom att knapersteka baconet tillsammans med tunt skivade äppelklyftor och sedan addera persilja. Servera fisk och fräs ihop med den riviga pepparrotsgrädden.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2015
Ingredienser
2 portioner
400 g potatis
1/2 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
1 dl vispgrädde
1 msk riven pepparrot
salt
1 litet rött äpple
1/2 ask persilja (à 20 g)
140 g tärnat bacon
250 g rimmad torskfilé
peppar
1 tsk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3151 KJ / 753 kCal
Fett46 g
Salt2.75 g
Kolhydrater43 g
Protein39 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Stekte orimmad torsk. Gott med blandning av bacon och äpple till. Detta kommer vi att laga fler gånger.
Maria
2022-09-07Jag tyckte den rimmade torsken var alldeles för salt. Annars en god rätt
Eva
2015-02-04