Stekt torskfilé med bacon, äpple och pepparrotsgrädde

7
2
Stekt torskfilé med bacon, äpple och pepparrotsgrädde

Denna rätt bidrar till en extra smakupplevelse då pepparrotsgrädden och blandningen av äpple och bacon är en bra kombination. Fräset gör du genom att knapersteka baconet tillsammans med tunt skivade äppelklyftor och sedan addera persilja. Servera fisk och fräs ihop med den riviga pepparrotsgrädden.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2015

Stekt torskfilé med bacon, äpple och pepparrotsgrädde

Ingredienser

2 portioner
400 g potatis
1/2 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
1 dl vispgrädde
1 msk riven pepparrot
salt
1 litet rött äpple
1/2 ask persilja (à 20 g)
140 g tärnat bacon
250 g rimmad torskfilé
peppar
1 tsk smör

För alla:

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Maria

2022-09-07

Stekte orimmad torsk. Gott med blandning av bacon och äpple till. Detta kommer vi att laga fler gånger.

Eva

2015-02-04

Jag tyckte den rimmade torsken var alldeles för salt. Annars en god rätt

Näringsvärde per portion

Energi 3151 KJ / 753 kCal
Fett 46 g
Salt 2.75 g
Kolhydrater 43 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden